Block Table | Een veelzijdig ontwerp


De Block table van Normann Copenhagen is sinds 2012 de best verkopende mobiele bijzettafel en is hard op weg naar de titel ‘moderne designklassieker.’ Ik ben dan ook al enige jaren trotse eigenaar (na lang sparen) van een lichtgrijze Block trolley en durf inmiddels te beweren dat deze nooit, maar dan ook nooit gaat vervelen. Het ontwerp is wat mij betreft tijdloos voor iedere liefhebber van Scandinavisch Design en dan ook een absolute musthave. Dit item is meer dan het sparen waard!

Een veelzijdig ontwerp

Ontwerper Simon Legald raakte geïnspireerd door de klassieke rijdende trolleytafel en heeft deze een frisse update gegeven door met eenvoudige, maar effectieve middelen een eigen ontwerp te maken. De ronde vormen en contrasterende materialen laten een handtekening van hem achter op het ontwerp en geeft de trolley een unieke uitdrukking. Block heeft geen specifieke richting en kan op speelse wijze alle vier kanten op gebruikt worden. Zo’n beetje het meest veelzijdige ontwerp door zijn verscheidene functies overal in huis. Je kunt Block onder andere gebruiken als servieswagen, bijzettafel, in de keuken of als nachtkastje. Ik kan nog wel even doorgaan…

Smaak verandert!

Dat smaak door de jaren heen verandert zegt genoeg wanneer ik hier verklap dat ik enkele jaren terug heel bewust voor het veilige grijs koos en niet voor de opvallende koraal kleur uit de Block collectie. Ik vond het maar jammer dat dit koraal kleurtje niet wat meer poederroze oogde en vond het nog nét niet lelijk. Grappig hoe je  vervolgens met heel andere ogen naar een kleurtje kunt gaan kijken. Tijdens mijn zoektocht naar koraal kleurtjes om te combineren met oker & peach moest ik ineens terugdenken aan dat kekke koraal kleurtje en na een kleine Google zoekactie vond ik de trolley en was het meteen love at first sight. Eén klein probleem; de kleur ‘Coral’ is niet langer leverbaar en heeft plaats gemaakt voor een ander tof (meer roodachtig) kleurtje. Wel helemaal geweldig natuurlijk die nieuwe versies, maar in mijn geval pakte het toch even wat minder goed uit…

Emma B to the rescue

Gelukkig was daar Emma B! Een te gekke designwinkel in hartje Utrecht met tevens een webshop (handig wanneer je niet in de buurt woont). Emma B had nog een koraal kleurig exemplaar in het magazijn staan en stuurde deze op. Geweldige service toen bleek dat er een productiefoutje op het blad van de trolley zichtbaar was. Binnen no time werd mij niet één, maar twee nieuwe bladen toe gestuurd (om kleurverschil te voorkomen) en ik kon heerlijk gaan stylen met mijn prachtige nieuwe trolley. Inmiddels ben ik wat maandjes verder en heb ik naast de trolley meerdere koraal kleurige accessoires geshopt. Van wat hardere tinten tot de zacht oranje/rozige tint vergelijkbaar met de trolley. Het blijft fijn om op deze manier een klein beetje afwisseling in je interieur aan te brengen! Wat zijn momenteel jouw favoriete kleurtjes in huis? Laat het in een reactie hieronder weten.

Houd je net als ik van Scandinavisch Design? Bij Emma B vind je een uitgebreide collectie aan toonaangevende merken als Normann Copenhagen, Muuto, HAY etc. De prachtige winkel aan de Oudegracht 228 te Utrecht is absoluut een bezoekje waard (ik heb mijn ogen uitgekeken!). Bevind je je niet in omgeving Utrecht? Geen probleem, op www.emma-b.nl bestel je gemakkelijk vanachter je laptop je favoriete items.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.