Diy | plant eitjes voor Pasen


Dat Instagram een heel fijn plekje is om inspiratie op te doen was mij al wel duidelijk. Leuke diy projectjes zie ik veelal voorbij komen maar vaak ontbreekt het mij aan tijd, zin en kundigheid om deze ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Toch heb ik nu in één week tijd maarliefst twee diy projecten (succesvol) afgerond. Een prestatie waar ik stiekem best trots op ben! Omdat het bijna Pasen is begin ik met mijn tweede diy van afgelopen week; de plant eitjes! (mijn eerste projectje blijft nog even een verrassing)

Instagrammer @tanjavanhoogdalem inspireerde mij met haar leuke ganzeneieren die zij doormidden wist te krijgen en voorzag van twee gaatjes waardoor zij een touwtje haalde. Plantje erin en voilá! Nou ja, klinkt nu makkelijker dan het is want met een echt ei lijkt het me best lastig werken aangezien het natuurlijk gauw verder breekt dan de bedoeling is… Ik heb verschillende tuincentra afgestruind op zoek naar ganzeneieren, helaas zonder succes.

Maar wanneer ik iets in mijn hoofd heb dan zal het gebeuren; het liefst nog gelijk ook!  Dus haalde ik bij het tuincentrum een wat grotere maat nep-eieren en dacht ik deze even gemakkelijk doormidden te knippen. Dit bleek in de praktijk iets lastiger te zijn omdat de ogenschijnlijk holle plastic eieren gevuld met piepschuim bleken. Maar met een beetje geduld en creativiteit kom je gelukkig een heel eind. Met een priem stak ik het ei helemaal rond totdat het bovenste gedeelte loskwam.

Nadat het bovenste gedeelte eraf was ben ik het ei uit gaan hollen wat best een beetje troep geeft op tafel. Het piepschuim blijft heerlijk statisch aan je handen en mouwen plakken, maar met de stofzuiger bij de hand is die bende ook zo weer opgeruimd. Eenmaal uitgehold maakte ik aan weerszijden gaatjes met de priem zodat het touwtje erdoor kon. En omdat mijn eieren beschildert waren met zwarte verf heb ik ze voorzien van een laagje witte verf (op waterbasis) die ik nog in de schuur had staan.

Na het drogen de touwtjes erdoor, de mini plantjes erin en klaar zijn je plant eitjes! Voor het eerst dit jaar heb ik een paastak neergezet, want met deze diy vind ik die ineens een stuk leuker! Misschien ben je wel geïnspireerd geraakt net als ik en dan zou ik het leuk vinden om het resultaat voorbij te zien komen op Instagram. Ook ben ik benieuwd naar jouw leuke diy ideeën voor Pasen. Wie weet start ik zomaar een derde diy projectje op!

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Diy | plant eitjes voor Pasen