Goods deukbekers | Duurzaam & stylish verantwoord


Een plastic wegwerpbeker gevuld met loeihete thee in een wachtruimte waar geen tafeltje staat om hem even af te laten koelen… Dat is het eerste wat in mij opkomt bij het zien van de collectie deukbekers ontworpen door Rob Brandt. Ik vind plastic bekers altijd een beetje onvriendelijk en ongezellig. Alsof diegene die je op dat moment koffie of thee aanbied eigenlijk liever geen moeite doet. Bittere koffie of te sterke thee met één druk op de knop verkregen door een chagrijnige receptioniste achter de balie. Nee, plastic wegwerpbekers zijn niet heel uitnodigend..

Of misschien toch..?

Toen het ziekenhuis waar hij destijds werkzaam was overstapte van koffiemokken naar wegwerpbekers raakte Brandt geïnspireerd door het knisperende geluid en de vorm van deze kapot geknepen plastic bekers. Twee jaar na zijn afstuderen werden de Goods deukbekers van aardewerk een enorm succes. Brandt heeft hierna meerdere varianten op het wegwerpbekertje ontworpen. Van espresso kopjes tot aan frisdrank glazen en zelfs een toffe bloemenvaas! Brandt speelt in zijn ontwerpen met clichés, haalt hieruit aspecten uit de alledaagse praktijk en schept zo een geheel nieuw beeld. Zijn werk balanceert vaak op de rand tussen kunst en kitsch en de Goods deukbekers zijn hier een goed voorbeeld van!

Ik heb de Goods deukbekers weleens voorbij zien komen, maar was nog niet bekend met de toffe variant van glas. Deze vond ik bij Holland Design & Gifts en ik was meteen verkocht! Want hoewel mijn keukenkast uitpuilt met verschillende mooie mokken had ik nog niet echt mooie en bijzondere glazen. En aangezien ik ‘s avonds graag een verfrissende ice tea of cola drink stond een mooie glazenset nog hoog op mijn wensen lijstje. Naast het drinken van een glaasje fris gebruik ik de glazen ter decoratie of om mijn pennen en stiften op een stijlvolle manier op te bergen.

De deukbeker glazen van Goods zijn gemaakt van 100% gerecycled glas en heeft daardoor een mooie licht groenige tint. De set bestaat uit zes glazen die heel fijn in de hand liggen vanwege de gedeukte vorm. Tip: De set was al leuk geprijsd, maar is nu ook nog eens in de aanbieding bij Holland Design & Gifts!

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Goods deukbekers | Duurzaam & stylish verantwoord