Lilesadi | liefde voor marmer


Marmer is helemaal de trend van nu en ik ben verliefd sinds ik een prachtig oud wit geschilderd kastje ophaalde met een blad van marmer. Ruim twee uur moest ik ervoor rijden helemaal naar de kop van Noord-Holland. Het was een prachtige najaarsdag en heb er meteen een dagje op mijn favoriete eiland Texel aan vastgeknoopt. Twee vliegen in één klap! Eenmaal thuis wist ik dat dit het begin was van meer marmer… 

Dat de look van marmer heel goed te gebruiken is in verschillende vormen van design bewijst Studio Lilesadi wel! Het Nederlandse merk Lilesadi is in 2012 opgericht in Rotterdam door de Duitse zussen Dinah en Sarah Smutny. Het merk staat voor delicaat en minimalistisch design. Eenvoud in textuur, materiaal, grafische details, prints/patronen en een zacht kleurenpallet en als tegenhanger zwart/wit. Lilesadi experimenteert erop los met verschillende texturen zoals stenen, marmer en werkt graag met zachte tinten. Trends worden hierin niet gevolgd; in het ontwerpproces worden beslissingen genomen over het gebruik van kleur. Het hangt helemaal af in welke flow ze zijn. Veel inspiratie wordt opgedaan in de mix van kleuren, materialen en structuren die te zien zijn in de Rotterdamse cityscape. Dat vakmanschap voor Lilesadi essentieel is om tijdloze en hoge kwaliteitsproducten te creëren, komt duidelijk terug in hun nieuwe collectie.

Ik leerde het merk voor het eerst kennen met het prachtige tafelkleed Rainy Days die ik mocht uitzoeken in de webshop van Livv Lifestyle. En bij het zien van de nieuwe collectie waarin veel grafische elementen gecombineerd worden met marmer en zachte pasteltinten maakte mijn hart even een sprongetje. Te gekke kussens, theedoeken, plaids en zelfs een prachtig behang met daarin mijn favoriete kleuren okergeel en zachtroze gecombineerd met een marmer- en betonlook. Zucht…. Neem eens een kijkje in de webshop van Lilesadi. Er is namelijk nog zoveel meer moois te zien! De kans is wel groot dat je voor de bijl gaat, ik waarschuw maar vast…

Lilesadi heeft ook posters in haar collectie. Ik heb gekozen voor de Hexagon; waarin het marmer prachtig gecombineerd wordt met okergeel en zachtroze. Deze poster lijkt gemaakt voor mij te zijn vanwege het kleurgebruik, mijn liefde voor marmer en de geometrische vormgeving. Omdat ik een lichte fobie heb voor het boren van gaten in mijn muur zette ik de lijst neer in plaats van hem op te hangen. Bovendien kan ik dan fijn afwisselen wat betreft de plek. Mijn favoriete plek is op het kastje waar mijn liefde voor marmer begon. Het marmer van het blad komt namelijk weer heel mooi terug in de poster.

Een ander leuk item uit de nieuwe collectie (in samenwerking met Studio Rafaële Rohn) zijn de marble cardholders. Deze leuke kaart- en fotohouders koop je in een set van drie en zijn gemaakt van Fimo klei. (wie had deze klei nu niet als kind?) De houders met marmerlook zijn handgemaakt en worden in de oven op 110 graden gebakken. De mooie finish van goudspray maakt hem helemaal af! Ik gebruik de houders voor mijn to-do lijstjes, boodschappenlijstjes en vind het leuk om er een mooie foto of kaart in te zetten. Wanneer je net als ik van grafische prints houdt, marmer, pastel of juist zwart/wit ben je op het goede adres bij Lilesadi. Welk item uit de collectie is jouw favoriet?

 

 

 

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Lilesadi | liefde voor marmer