Marktplaats pareltjes


Linda van Homecrush deed via de mail een oproep aan het Homecrushteam om onze Marktplaats pareltjes te showen. Dat wil zeggen; leuke items in huis die gescoord zijn op Marktplaats. Laat ik nou net een fanatieke MP kijker zijn! Items die op mijn wishlist staan en aan de prijzige kant zijn of simpelweg niet meer verkrijgbaar zoek ik vaak op MP. Wellicht is er net iemand die dat ene te gekke meubelstuk of accesoire zat is en hem voor een prikkie aanbiedt!

Zo heb ik al heel wat mooie items gescoord via MP. Soms voor een zacht prijsje en soms wat minder zacht. Soms zó gevonden en soms pas na een maandenlange zoektocht! Op MP moet je vaak echt geduld hebben voor je hetgeen vind waar je naar op zoek was en laat ik daar nu niet bepaald goed in zijn!

Toen ik naar de vintage Järpen stoel op zoek was vond ik na lang zoeken iemand die hem kon en wilde versturen. Wat was ik blij! Maar wat was het bitter toen de stoel arriveerde provisorisch ingepakt in vuilniszakken, op meerdere plekken beschadigd en ontbrekende doppen! Helaas mochten pogingen om een deel van het geld terug te krijgen niet baten en heb ik toch maar het beste gemaakt van mijn letterlijk gammele Niels Gammelgaard! Hij staat nu boven op mijn slaapkamer en met een prachtige schapenvacht van Vacht van Vilt zie je de beschadigingen en ontbrekende doppen niet meer! Gelukkig vond ik een poosje daarna wel een hele nette Järpen draadstoel waar ik nog steeds iedere dag blij van wordt! Een echt pareltje!

Vacht; www.vachtvanvilt.nl

Poster; Fine Little Day (Petite Louise)
Jaren had ik spijt dat ik naast de roze Hella Jongerius vaas van Ikea (PS collectie 2005) de witte niet had aangeschaft. Mijn geduld werd behoorlijk op de proef gesteld voor deze vaas! De roze en zwart/blauwe leken in overvloed te zijn, maar de witte zag ik nergens of waren al belachelijk hoge biedingen op gedaan. Lichtelijk gefrustreerd was ik toen ik hem dan eindelijk had gevonden maar de vrouw in kwestie in Amsterdam bleek te wonen. Na wat kleine smeekbedes heb ik mijn broer met zijn overvolle werkagenda bereid gevonden om tijdens zijn lunchpauze de vaas op te gaan halen. 

Kandelaars; Present Time (PT)

Het componibili kastje van Kartell stond ook al geruime tijd op mijn wishlist en wilde ik graag als nachtkastje gebruiken. De voormalig eigenaar van dit kastje is net als ik een designliefhebber maar had enorm last van veranderkriebels waardoor hij regelmatig spullen te koop aan bood via Marktplaats. Zo kon hij weer andere items aanschaffen. Een hele leuke mailwisseling ontstond tijdens de aanschaf van dit kastje. Dat is nou net het leuke aan Marktplaats vind ik! Ieder pareltje heeft een leuk verhaal of bezorgd me een extra beetje blijheid omdat de zoektocht intensief was! 

Banner; A little lovely company

Potje; Bloomingville (Loft)
Hieronder een aantal tips voor als je via Marktplaats iets wilt aanschaffen;
– Het beste is wanneer je het item zelf kunt ophalen en de betaling handje contantje kunt doen
– Wanneer dit niet mogelijk is door bijvoorbeeld de afstand; vraag om extra foto’s en vraag of er ook beschadigingen (hoe klein dan ook) zijn
– Je komt er niet onderuit om eerst het geld over te maken alvorens het item opgestuurd wordt; dit is best een gok. Gebruik je intuïtie en common sense. Een dure designstoel voor een prikkie is too good to be true; ga in dit geval altijd langs. Slechte communicatieve vaardigheden kunnen ook een signaal zijn. 
– Check het rekeningnummer + naam op internet fraude sites (veelplegers zullen uit de zoekmachine naar voren komen)
– Check wat voor advertenties de verkoper nog meer heeft 
– Vraag om een verzendbevestiging 
– Tot slot; bij twijfel over de betrouwbaarheid van de verkoper, NIET doen! Er komt wel weer een andere kans voorbij! 
Wat is/zijn jouw Marktplaats pareltjes?

Liefs, 
Sandra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Marktplaats pareltjes