NewIcon | Een pedaalemmer met inhoud


Pedaalemmers en prullenbakken zijn een noodzakelijk kwaad in huis; ze ogen nou niet bepaald mooi in je interieur. En tóch kun je er haast niet buiten. Iedere keer naar buiten lopen waar de kliko’s staan is wellicht goed voor de lijn maar minder voor je humeur! En dan woon ik niet eens meer op vier hoog in een appartementje zonder lift…

Bij het zien van de nieuwe NewIcon collectie van Brabantia maakte mijn hart een klein sprongetje.  Naast de kwaliteit die we gewend zijn van Brabantia is met name het mooie uiterlijk van deze serie pedaalemmers wat mijn interieur-hart van slag bracht. Een prachtige groentint voor de urban jungle liefhebber, okergeel voor diegene die durft te knallen en een fijne zachte roze-tint voor de pastelliefhebber.

Clay Pink’ heet deze laatst genoemde kleur en het verrast je waarschijnlijk niet dat ik voor deze subtiele poederroze tint koos. De NewIcon pedaalemmers zijn verkrijgbaar in 3,5,12,20 en 30 liter varianten. (in dit artikel zie je de 30l) Met de onlangs toegevoegde roze accenten in de keuken heb ik met de NewIcon eindelijk een pracht van een pedaalemmer staan die niet langer in een hoekje van de keuken verstopt hoeft te worden. Dit is er eentje die gezien mag worden!

Maar eigenlijk vind ik het volgende nog het allermooiste aan de NewIcon. De pedaalemmers zijn namelijk voor 40% gemaakt van gerecycled materiaal en na gebruik kan 98% van de pedaalemmer en de verpakking worden hergebruikt. Als dit niet duurzaam is weet ik het ook niet meer! Bovendien steun je, met elke NewIcon pedaalemmer die je koopt The Ocean Cleanup in hun strijd om plastic afval op te ruimen uit onze oceanen.

The Ocean Cleanup is een stichting die een project ontwikkelt om plastic afval op te ruimen uit de oceanen; de zogenaamde ‘Plastic Soep’ die ik eerder al eens benoemde in dit blog artikel. Er wordt vanuit dit project gewerkt aan methodes om deze ronddrijvende plastic afvalhoop op te ruimen. Zo werd er in 2012 een drijvende installatie van lange armen in de vorm van een V ontworpen die op strategische plekken in zee geplaatst kunnen worden. Door de stroming wordt het plastic gevangen waarna het wordt opgeslagen en opgehaald door een tanker.

Met iedere aangeschafte NewIcon pedaalemmer van Brabantia ondersteun je dus de realisatie van dit project. Want afval hoort (op de juiste manier gescheiden) thuis in een afvalbak, niet in de zee…


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “NewIcon | Een pedaalemmer met inhoud