Personal favourites | De 5 meest bijzondere vazen


Ik heb een behoorlijke zwak voor vazen en heb mijzelf al meer dan eens een koopverbod op gelegd. Zonder veel succes echter, want als ik kijk naar het aantal vazen die ik de afgelopen tijd vergaard heb schrik ik toch best een beetje… “Groot of klein, van glas of porselein… alle vazen mogen er zijn” Het had zo een regel kunnen zijn in een gedicht geschreven door de Sint (vergezeld met een mooie vaas als cadeau uiteraard…) Ach, ik heb me er maar bij neergelegd dat naast mijn liefde (lees: verslaving) voor stoelen en kussens inmiddels vazen ook tot deze categorie behoren. En omdat er altijd nog wat te wensen blijft wijd ik deze blogpost aan mijn 5 favoriete vazen. Het zijn niet alleen persoonlijke favorieten van mij, ze zijn ook nog eens heel bijzonder! Lees mee…

  1. Coral vaas van Pols Potten

Dat Pols Potten de meest prachtige vazen ontwerpt wist ik al veel langer. Ik ben al jaren trotse eigenaar van de enorme Ball Body vase en de wheat vaas (in mijn favo kleur oker!) De Coral vaas is onbeschrijflijk mooi met zijn grillige vormen en doet denken aan een prachtig koraal rif ergens in de Atlantische Oceaan. Norman Trapman ontwierp deze vaas voor Pols Potten en liet zich hierdoor duidelijk inspireren. Deze tulpenvaas is geschikt om losse tulpen of andere snijbloemen in te zetten, maar persoonlijk vind ik hem in zijn eenvoud op het mooist. De vaas is vervaardigd uit porselein en afgewerkt met een hoogglans laag.

bron: Pinterest

2. Carter vaas van Cor Unum

De Carter vaas van Cor Unum is een wel heel bijzonder ontwerp. Ontwerper Floris Hovers houdt van auto’s en motoren en heeft zich laten inspireren door het motorblok. Om precies te zijn is de vorm van de vaas een gedeelte van het motorblok waar de krukas in rond draait. Geen idee natuurlijk wat dit precies is en waar het voor dient maar ik hou van de robuuste uitstraling van deze vaas! En dat het op een motor onderdeel lijkt is voor de mannelijke wederhelften misschien wel weer erg leuk om te weten. (uitermate geschikt ook om aan je vriend cadeau te doen en er ondertussen fijn van mee te genieten) De Carter vaas is gemaakt van gietklei en zelfs de pakking wat bij een motorblok  de onderdelen waterdicht maakt komt terug in deze vaas. De schroeven houden de onderdelen bij elkaar en zorgen ervoor dat je dus ook een leuk bosje bloemen in deze vaas kunt zetten!

bron: Mister Design

3. Hexagon vaas van Ferm Living

Ferm Living is natuurlijk hét merk als het aan komt op toffe geometrische en grafische vormen. Zo heb ik al wat mooie kussens en een opbergmand van dit merk in huis. Maar onlangs viel mijn oog op de stijlvolle en strakke Hexagon vaasjes. Met name de prachtige roze, meer nude achtige kleur. Ik was op slag verliefd! Niet alleen is dit leuke exemplaar te gebruiken als bloemenvaas, hij is ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld je voorraad pennen of kwasten in uit te stallen.

Bron: Pinterest

4. Paper vaas van Studio Pepe Heykoop

Dit is misschien wel de meest bijzondere vaas uit het rijtje, want de Paper vaas is gemaakt wat de naam al doet vermoeden; uit papier! Het is een cover waarmee je een simpele fles in handomdraai in een hippe vaas kunt omtoveren. De cover is verstelbaar door middel van het oprollen of vouwen van het papier. Zo kun je iedere fles passend maken voor deze vaas, maar kun je ook nog eens fijn variëren. Het papier heeft een mooie glanzende coating die de cover een luxe uitstraling geeft en ook nog eens het water enigszins afweert. De Paper vaas is een samenwerkingsverband tussen Studio Pepe Heykoop en Tiny Miracles. Tiny Miracles biedt de mogelijkheid aan de lokale (vrouwelijke) bevolking van Mumbai, India om zichzelf te voorzien in hun levensonderhoud door middel van het maken van Nederlands design. De covers worden hier met de hand vervaardigd en dit tegen een eerlijk salaris. Tiny Miracles breekt de cirkel van armoede voor deze vrouwen, maar proberen hen tevens zelfstandig te laten worden door middel van educatie, zorg en het geven van vertrouwen zodat ze geloven in hun eigen kracht. Een vaas met een bijzonder verhaal dus!

Bron: Pinterest

Vrouwen die werken voor het Tiny Miracles project in India

5. Elevated vaas van Muuto

Last, but not least de prachtige Elevated vaas die uit twee delen bestaat. (tip; waarschuw je gasten voor zij je tafel goedbedoeld leeg ruimen voor de borrelhapjes…) Het onderste deel van de Elevated vaas is van gekleurd eiken, je ziet nog heel mooi de houtnerf naar voren komen wat de vaas een chique uitstraling geeft. Thomas Bentzen, ontwerper van deze vaas wilde een ode brengen aan de bloem. De houten voet plaatst daardoor bijna letterlijk je bosje bloemen op een voetstuk. Het onderstel vertegenwoordigt volgens Thomas de wortels van een bloem in de aarde en het glas staat voor de luchtige uitstraling die een bloem heeft. En of je nou een bosje bloemen op deze vaas zet of hem leeg laat, de Elevated is duidelijk bedoelt om te shinen in huis. Ik was al trotse eigenaar van een grijs exemplaar en wilde met de recente roze toevoegingen in huis uiteraard ook heel graag een roze. Die bestelde ik dan ook onlangs via MisterDesign. Houdt mijn blog + instagram komende tijd goed in de gaten, want ik heb een wel héle gave verrassing! Ik mag namelijk namens MisterDesign een Elevated vaas van Muuto weggeven! Yay! (De kleur houd ik nog even lekker geheim, anders is de verrassing natuurlijk helemaal weg…)

Nieuwsgierig naar meer toffe design vazen te koop bij MisterDesign?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Personal favourites | De 5 meest bijzondere vazen