Puik Art | Shine bright like a diamond


Puik Art bundelt krachten met jonge, Nederlandse productontwerpers zodat zij de meest unieke en verrassende ontwerpen op de markt kunnen brengen. Eerder schreef ik al over o.a de Conic en de Clork en nu mocht ik de prachtige karaf Rare, de bijbehorende glazen Radiant en de bijzondere flesopener Alfred reviewen. Helemaal geen straf uiteraard, want met producten van Puik Art weet je dat je een puik staaltje Dutch Design in huis haalt!

Rare, oftewel zeldzaam is een naam die niet uit de lucht is komen vallen. Ontwerpster Lara van der Lugt baseerde haar design op twee elementen; water en diamant. Beiden zijn steeds schaarser aan het worden en met dit ontwerp hoopt ze dat men de waarde hiervan gaat inzien. Wat zijn wij tenslotte zonder water? Een mooi statement dus. De naam van de bijbehorende glazen, Radiant behoeft geen verdere uitleg. Het mond geblazen, diamant gevormde glas schittert en straalt je tenslotte tegemoet.

Wat ik het leukst vind aan het ontwerp van de  Rare & Radiant? Het feit dat je deze karaf & glazen nét even wat speelser neer kunt zetten op de schuine zijden aan de onderkant. En het feit dat ze naar een diamant gevormd zijn natuurlijk! Want ‘diamonds are a girls best friend’ zong Marilyn Monroe ooit al en hier is geen woord aan gelogen…

In de keuken heb ik ze mooi uitgestald, want deze set mag gezien worden! Wanneer mijn vriendinnen langskomen pak ik deze er gemakkelijk bij. Het is fijn om een glaasje water naast de wijn te hebben staan. Extra fijn zelfs, met dit mooie setje! Rare & Radiant mogen beiden ook nog eens in de vaatwasser, dat maakt het allemaal ook nog eens lekker praktisch. Daar hou ik van!

Met flesopener Alfred is de avond niet alleen voor de mannen geslaagd, maar ook voor de vrouwen. Met Alfred open je namelijk op een stijlvolle manier een biertje. En helemaal niet erg als deze de volgende ochtend nog rondslingert op tafel.. (wel de lege bierflesjes opruimen aub…) Het ontwerp is van designduo Nieuwe Heren. Erik de Nijs en Tim Smit waren tijdens hun studie al een gouden duo en besloten dit na hun studie voort te zetten onder de naam Nieuwe Heren.

Erik en Tim leggen hun focus op producten met een tijdloos en duurzaam design. Ze maken gebruik van stevige en duurzame materialen zoals staal, beton en hout. Alfred ligt prettig in de hand dankzij zijn prettige vorm en het gebruikte staal als materiaal. Het robuuste uiterlijk maakt hem stoer en het grafische randje juist weer heel stijlvol. Alfred is verkrijgbaar in de kleuren zwart en goud.

Neem eens een kijkje op de website van Puik Art; er zijn namelijk weer een hoop nieuwe toffe items toegevoegd aan de collectie en zeer de moeite waard om te bekijken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Puik Art | Shine bright like a diamond

 • Renske

  Hoi Sandra,

  Ik heb een vraagje over het tweetal witte ‘hangzakken’ die op de tweede foto tegen de wand hangen (met de plant en lepels). Zijn deze ergens te koop, en zo ja waar?

  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Renske