Shopping | Tijd voor Amersfoort!


Shoppen, welke vrouw houdt hier nu niet van? En wanneer je ook nog eens interieur fanaat bent, is shoppen alleen nog maar leuker als je het mij vraagt. Want waar het winkelen voor kleding mij nog weleens de nodige stress bezorgd, vind ik het rondneuzen tussen de woonaccessoires juist heerlijk ontspannend. Herkenbaar? Afgelopen week ging ik gezellig met mijn moeder een dagje naar Amersfoort. Op ontdekkingstocht naar de leukste woonwinkels en om de stad zelf beter te leren kennen.

Tijd voor Amersfoort

Zelf kom ik uit Apeldoorn, niet zo gek ver van Amersfoort vandaan. En hoewel ik vier jaar gestudeerd heb in Amersfoort, mijn broer en zijn gezinnetje hier sinds een half jaartje wonen én ik weleens speciaal naar Amersfoort rijd om te shoppen bij Loods 5 moet ik tot mijn grote schaamte bekennen dat ik nooit uitgebreid door deze stad heb gewandeld en heb gezien en ervaren hoe mooi het hier eigenlijk is. De slogan ‘Tijd voor Amersfoort’ van VVV Amersfoort is in dit geval dan ook van toepassing op mij. Ik heb op mijn vrije dag namelijk uitgebreid de tijd genomen om de stad te ontdekken. Ik kan je vast verklappen dat ik een heerlijke dag heb gehad en erg onder de indruk was van wat deze prachtige stad te bieden heeft.

Let the shopping begin!

Mijn moeder en ik begonnen onze shopdag aan de Utrechtse straat waar mijn must-go-to woonwinkel Sostrene Grene zit. Deze winkel loop ik niet een, maar altijd even twee keer helemaal rond omdat er zoveel leuks te zien is. Uiteraard ben ik ook niet met lege handen hier vandaan gekomen… Sterker nog; mijn moeder en ik hadden zoveel gekocht dat we eerst maar even de behoorlijk zware tas naar de auto zijn gaan brengen zodat we onze handen weer vrij hadden. Met een temperatuur van dik door de dertig graden was het een kwestie van goed hydrateren. Dan ben je aan de Langestraat op het juiste adres want daar zit BackWerk. Hier kun je niet alleen terecht voor een lekker belegd broodje, maar ook voor een heerlijke huisgemaakte smoothie.

Onze Lieve Vrouwetoren

Na de verfrissende smoothie waren we weer in full- shopmodus en vervolgden wij onze weg. We kwamen uit bij het Sint Jorisplein waar een hoop toffe (en bekende) winkels zitten als Hudon’s Bay, Sissy Boy en Flying Tiger. Bij Hudon’s Bay gaven we onze ogen de kost op de Design woonafdeling, bij Flying Tiger was het lekker neuzen tussen de hebbedingetjes en Sissy Boy heeft altijd dé perfecte combinatie tussen mooie woonspullen en stijlvolle kleding. Ik vond het heel knap van mijzelf dat ik me hier in heb weten te houden! Natuurlijk wel even wat mooie plaatjes geschoten… Als voorlopige shop-stop zijn we Matser Design binnen gewandeld aan de Arnhemsestraat en ook hier genoeg moois te zien op het gebied van design. De prachtige limited edition Housebird (in wit ipv het bekende zwart) van Vitra keek me vanuit de etalage verleidelijk aan.

Heerlijke verse smoothies bij BackWerk

Toffe woonaccessoires en kleding bij Sissy Boy

Something cultural

Als ik eenmaal aan het shoppen sla dan vergeet ik helemaal de tijd. Het liep inmiddels al tegen half vier en we wilden erg graag de culturele aspecten van Amersfoort ontdekken. Een kaart heb je niet echt nodig in de binnenstad; als je de ‘Onze Lieve Vrouwetoren’ in je ooghoek houdt dan kun je bijna niet verdwalen. Met haar ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren de op twee na hoogste laat-Middeleeuwse toren in Nederland en dé blikvanger van de stad. Al slenterend langs de prachtige oude stadsmuur stuitten we op de Mariënhof. Een indrukwekkend oud stadsklooster waarvan de eerste stenen ruim 500 jaar geleden gelegd zijn. Het pand kent een rijke historie en heeft na het overlijden van de laatste zuster verschillende functies gediend. Tegenwoordig kun je er terecht voor een congres, meeting of event. Met maar liefst tien prachtige zalen was het een feestje om deze te bewonderen en mooie plaatjes te mogen schieten. In de Mariënhof is tot 23 augustus een Expo te zien van fotovakschool Keistad, het opleidingsinstituut voor professionele fotografie in Amersfoort. Examenkandidaten laten een deel van hun portfolio zien tijdens deze expositie.

Een van de prachtige zalen in de Marienhof

Expo in de Marienhof

Graag hadden mijn moeder en ik in het naastgelegen ‘Buuf in de Serre’ een kopje thee gedronken met wat lekkers, maar vanwege vakantie was deze helaas gesloten. Op deze prachtige locatie kun je genieten van natuurlijke streekproducten met zo min mogelijk toegevoegde kleurs-en smaakstoffen. Inmiddels is het weer gewoon open en hebben we al een middagje thee-leuten gepland staan!

Het mooiste winkeltje van Amersfoort

Via de Muren liepen we door de meest sfeervolle steegjes richting de Mooierstraat waar Blur your Life zit. Een enorm knusse winkel vol met toffe (woon)accessoires. Het liep al tegen sluitingstijd, maar we kregen van de lieve dames daar alle tijd om rond te snuffelen en nog snel een paar mooie foto’s te schieten. Blur your Life richt zich voornamelijk op eerlijke en bewuste producten. Met alles wat je doet, koopt of eet maak je een keuze en creëer je herinneringen vertellen ze op hun website. “Door jou te informeren over wat je koopt willen we je inspireren om dat bewust te doen.” (bron: bluryourlife.com) Oh, en had ik al benoemd dat je naast fijn shoppen ook nog heerlijk kunt gaan zitten voor een hapje en een drankje?  (wederom genoteerd op mijn to-do list)

“Plastic straws are for suckers” luid de quote op de muur bij Blur your life

Producten waar je blij van wordt bij Blur your life

See you soon Amersfoort!

Aan het eind van de dag zijn we neergestreken op het terras van ‘Lekker Burgerlijk’ vlak aan de voet van de prachtige Sint-Joriskerk. Hier kun je de lekkerste hamburgers eten van Amersfoort. Ik koos de Classic Burger en wat ik tof vind is dat je zelf bepaald wat je ernaast neemt. Omdat ik al een patatje op had als lunch koos ik voor een lekkere frisse quinoa salade. Lekker Burgerlijk werkt alleen met scharrelvlees en dagverse producten en dat is zonder meer te proeven. Een echte aanrader! Time flies when you’re having fun… Moe, maar voldaan zijn we vervolgens naar huis gereden. Met nog genoeg must-see plekjes in deze toffe stad, komen wij gauw weer aanwaaien!

Voor alle lezers die enthousiast zijn geraakt en ook deze bijzondere stad willen bezoeken heb ik alle must-see winkels & plekjes op een rijtje gezet hieronder. Laat me weten wat jij van Amersfoort vond!

Sostrene Grene: Utrechtsestraat 49

BackWerk: Langestraat 49

Matser Design: Arnhemsestraat 28

Flying Tiger: Sint Jorisplein 23

Sissy Boy (Homeland): Sint Jorisplein

Hudson’s Bay: Sint Jorisplein

Matser Design: Arnhemsestraat 28

Marienhof: Kleine Haag 2

BLUR your Life: Mooierstraat 18

Lekker Burgerlijk: Zevenhuizen 7

 

 

 

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Shopping | Tijd voor Amersfoort!

  • Maaike

    Leuk verslag van je ontdekkingstocht om te lezen! Blur is inderdaad een verborgen pareltje. Nog een tip voor je volgende bezoek: Madonna! Je zit er heerlijk in het mooiste straatje maar het is ook nog eens ‘woon inspirerend’ omdat het zo mooi ingericht is.