Styling | Ode aan okergeel


Okergeel was in 2016 de kleur van het jaar en daar was ik heel blij mee. Deze kleur veroverde namelijk al veel eerder mijn hart. Zo’n twee jaar terug om precies te zijn. En dat is best lang voor iemand die meestal behoorlijk last heeft van de veranderkriebels. Vaak zijn het de ‘all white’ of naturel liefhebbers die kleurvast zijn in de styling van hun huis. Wanneer er dan toch een kleurtje geïntroduceerd wordt, is deze in veel gevallen van tijdelijke aard. Altijd gaan zij weer terug naar die zo geliefde basis van wit en naturel tinten.

Waar ik eerst nog overtuigd was dat het enkel een fase was, moet ik bekennen dat oker inmiddels tot mijn vaste basis behoord. Niets is natuurlijk echt vast, maar ik kan wel met zekerheid stellen dat deze kleur niet heel snel mijn huis zal verlaten. En dat vind ik best eng! Want als interieurblogger voel ik soms best de druk van ‘het vernieuwend’ moeten zijn. En kan dat wel wanneer een behoorlijk aanwezige kleur langere tijd te zien is in huis?

Popje; Lammers & Lammers (Studio de Winkel) | Kandelaar; Bloomingville | Kaars + houder; Hema

Kleed; Karwei

Telkens denk ik van niet. Tot ik weer een nieuwe toffe combi probeer en ik daardoor nóg verliefder wordt op deze bijzondere, warme kleur. Zo heb ik afgelopen periode oker gecombineerd met mint, heb ik een combinatie van mint, oker en roze gehad en tot slot de zojuist genoemde kleuren met een toefje petrol gecombineerd. Allen toffe combi’s, maar ik was tegen het einde van de zomer een beetje  uitgekeken op de toch wel wat ‘bonte belevenis’ aan kleuren in huis. De petrol kleurtjes gingen als eerste de deur uit (nou ja, naar de zolder want je weet natuurlijk nooit…) en vervolgens bleven het oker en pastel roze over.

Plaid; H&M Home | Kussen roze; Hema | Kussen geometrisch; Ferm Living

Vaas: Intratuin | lantaarn; Livv Lifestyle | kandelaar; Puik Art | vaasje; Kwantum

De combi oker/roze had ik nog niet eerder geprobeerd en ik snap nu eigenlijk niet zo goed waarom. Ik kocht onlangs een tof zalmkleurig kleed bij Karwei (vind het persoonlijk meer oud-roze) en wat toffe kussens en kaarsen bij Hema in pastel roze. Bij FonQ schafte ik mijn Muuto Elevated vaas in de kleur roze aan (deze kocht ik al eerder in het grijs). Ook heb ik mijn Lammers & Lammers collectie uitgebreid met een roze popje uit de webshop van Studio de Winkel en last but not least het immer stijlvolle DLM bijzettafeltje van Hay. Deze bestelde ik bij Mister Design.

Tafel Normann Copenhagen & DLM bijzettafel: Mister Design | Muuto Elevated vaas; FonQ

Spaarpot Konijn; &Klevering | Vaas; Intratuin

Met al die nieuwe roze items in huis creëerde ik een warme en tegelijkertijd ook zachte herfstsfeer in huis. Uiteraard moest het al het nieuwe roze ook even gecompenseerd worden met een luxe gebreide plaid van H&M (voor een prikkie gescoord in de sale!) en een prachtig stoeltje met een heerlijk zacht velours stofje uit de nieuwe collectie van Woood, bij Karwei. Beiden uiteraard in mijn favoriete kleur; okergeel. Het werd dan ook hoog tijd dat ik middels een blog een ode bracht aan mijn ultieme kleur…. Wat is jouw favoriete kleur? En ben jij een beetje ‘kleurvast’ of juist helemaal niet?

Muuto Elevated vaas; FonQ


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Styling | Ode aan okergeel