Vifa Helsinki | Heeft het allemaal


In een eerste oogopslag zou je denken dat je te maken hebt met een schattig ogende handtas in plaats van een draadloze speaker. Het Scandinavische design spat van deze speaker af en naast zijn verfijnde uiterlijk brengt hij een overweldigend mooi geluid met zich mee. Na het proberen van meerdere (kleinere) draadloze design speakers merkte ik dat de behoefte groeide naar een iets grotere, maar nog wel een goed te verplaatsen speaker die een geluid produceert waar je blij van wordt. Een grotere speaker betekent dat deze ook zichtbaarder zal zijn in huis. Een mooi uiterlijk is dan voor mij ook minstens zo belangrijk als de geluidskwaliteit.

De Vifa Helsinki heeft het allemaal; een elegante uitstraling en een weergaloos geluid. Het solide aluminium frame is in één stuk gegoten om kwetsbare plekken en lelijke naden op het product te voorkomen. De voor-en achterkant van de Helsinki is bekleed met een prachtige stof van de Deense textielontwerper Kvadrat. Deze stof wordt o.a gebruikt bij de bekende HAY stoelen. En let eens op de volumeknoppen; deze zijn heel subtiel op de stof genaaid wat ik een van de mooiste details vind. Tot slot geeft de lederen band de Helsinki een stoere touch en is meteen ook heel praktisch, want je zeult hem hierdoor gemakkelijk door het hele huis.

Subtiel accent; de volume knoppen met fijn garen op de stof genaaid

Het lederen handvat is zowel stoer als praktisch

Passie, vakmanschap en authenticiteit; dat zijn de kernwaarden waar Vifa voor staat. Het begon allemaal in een klein Deens plattelands dorpje in 1933, maar Vifa is inmiddels uitgegroeid tot de voorkeursleverancier van luidspreker units voor veel bekende high-end merken. Het verkrijgen van de best mogelijke weergave van geluid is volgens Vifa een kwestie van orkestratie. Een complexe kalibratie van technische componenten die doorgegeven wordt door generaties Vifa-ingenieurs. En het geluid van de Helsinki mag er wezen! Opvallend helder en een fijne bas. De Helsinki klinkt ongelooflijk krachtig en je kunt in eerste instantie bijna niet geloven dat dit uit deze relatief kleine speaker komt.

Ik koos de kleur Dusty Rose, maar hij is ook verkrijgbaar in Willow Green, Misty Blue en Sandstone Grey. Voor welke kleur zou jij gaan? Laat het in een reactie weten!

Specificaties van Vifa Helsinki:

  • Verkrijgbaar in de kleuren Willow Green, Misty Blue, Dusty Rose & Sandstone Grey
  • Bluetooth 4.0 + AUX 3.5 mm aansluiting
  • Lithium batterij (8 gebruiksduur) + stroomadapter (tevens laadkabel)

 

* Deze blog is in samenwerking met MisterDesign, mijn review op de Vifa Helsinki speaker berust op mijn persoonlijke mening 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Vifa Helsinki | Heeft het allemaal