Een zwak voor vloerkleden


Ik kan me geen zithoek voorstellen zonder vloerkleed. Voor mij is dat als een bank zonder kussens. Een vloerkleed brengt sfeer en warmte in huis en maakt de ruimte af. Hoogpolig of juist laagpolig, rechthoekig of rond er is volop keus en de trends hierin zijn divers.

Een zwak voor vloerkleden

Door de jaren heen heb ik al heel wat vloerkleden ‘ versleten.’ Niet letterlijk, want ik ben vrij zuinig op mijn spullen en hier thuis wordt altijd op sokken of sloffen gelopen. Maar ik hou van afwisseling en heb een lichtelijke zwak voor mooie exemplaren. Zo was het eerste vloerkleed wat ik voor dit huis kocht lichtgrijs en matchte precies met mijn bank destijds. Ik heb nog even een zwart/witte gehad en een gevlochten exemplaar. Daarna volgden een aantal roze vloerkleden die ik nog steeds regelmatig neerleg. Maar waar ik stiekem al tijden op hoopte; een mooi okergeel exemplaar kwam ik maar niet tegen.

Vloerkleed Grand Lines van FRAAI Home & Living

De perfecte exemplaren

Totdat ik bij Volero de perfecte gele vloerkleden vond voor in mijn zithoek. Ja je leest het goed; vloerkleden. Ik vond niet één, maar meteen twee toppers van vloerkleden die allebei ook nog eens heel fijn geprijsd zijn. Een hoogpolig vloerkleed, ‘Grand Lines’ van FRAAI Home & Living voor de koude wintermaanden en een laagpolig vloerkleed ‘Wonder’ tevens uit de collectie FRAAI vloerkleden die ik straks in het voorjaar neer ga leggen.

Een mooi geheel

Eenmaal besteld vond ik het best nog even spannend, een okergeel vloerkleed bij mijn oud-roze bank. Wat als het nou too much zou worden? Een rampzalige kleurexplosie? Gelukkig bleef ik niet lang in spanning. Beide kleden werden lekker snel thuis geleverd en ik zag al snel dat de vloerkleden een mooi geheel vormden in het interieur.

Een hoogpolig vloerkleed is lekker zacht en warm aan de voeten

Welke van de twee favoriet is ben ik nog niet helemaal uit. ‘Grand lines’ is lekker zacht en warm aan de voeten en ‘Wonder’ komt qua kleur het best overeen met de overige oker-tinten in huis. Ben jij team ‘Grand Lines’ of team ‘Wonder’?

Ben jij team Wonder (foto) of team Grand Lines?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Een zwak voor vloerkleden