5 Favorieten | Salontafels met mooie rondingen


Ronde vormen zijn bijna niet meer weg te denken in het interieur van nu. De trend begon al in 2016 en heeft ook dit jaar volop doorgezet. Door rechte vormen te vervangen voor ronde krijg  je een wat speelsere en zachtere look in huis. Een kleine ruimte oogt meteen groter met het toevoegen van bijvoorbeeld een ronde salontafel. Door het combineren van rechthoekige en ronde accessoires creëer  je een spannend totaalplaatje.

Ik hou van ronde vormen in huis. Van accessoires, bijzettafeltjes tot aan mijn ronde design salontafels. Ja salontafelS… je leest het goed… Ik heb er over de afgelopen drie jaar al best veel gehad en ze waren (toevallig?) allemaal rond.. Hoewel ik heel blij ben met mijn huidige twee tafels die ik regelmatig afwissel, mag een meisje blijven dromen toch? Daarom deel ik graag mijn vijf favoriete salontafels. Allen hebben zij ‘mooie rondingen.’

1. Muuto Around table

Muuto is een jong Deens designlabel dat is opgericht in 2006 door de vrienden Peter en Kristian. Muutos is Fins voor ‘nieuw perspectief’ en dat is nou precies waar het merk voor staat. Muuto probeert met haar ontwerpen frisse en vernieuwende designs te leveren. De Around table is hier een mooi voorbeeld van. De ronde vormen van deze tafel worden omlijst door een omhoog staande rand met als grappig detail de uitsparing. Geknoeide kruimels veeg je gemakkelijk via deze uitsparing je hand in.

De Muuto Around tafel matcht te gek met de rest van mijn Scandinavische stijl

2. Normann Copenhagen Tablo

De Tablo salontafel van Normann Copenhagen is een echt Scandinavisch pareltje. Ontworpen door Nicholai Wiig Hansen met de nadruk op een vrij eenvoudig, minimalistische look. De eiken houten poten spreken mij persoonlijk het meest aan in combinatie van het tafelblad die in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Hoewel de Around table van Muuto alweer geruime tijd in de woonkamer staat, kan ik het nog niet over mijn hart verkrijgen de Tablo weg te doen. Hij blijft een van mijn favoriete ronde modellen.

Tablo staat momenteel op zolder maar ik ben van plan er binnenkort weer eens mee af te wisselen

3. Bella

Bella is een salontafel waarop ik eigenlijk vrijwel direct verliefd werd. De naam ‘Bella’ is dan wat mij betreft dan ook een perfect gekozen naam. Leuk weetje: Deze salontafel is oorspronkelijk ontworpen voor het Bella Skye Hotel in Copenhagen. Na een aantal kleine aanpassingen is zij nu ook opgenomen in de collectie van HAY. De tafel heeft een blad van massief eikenhout en poten van eikenhout fineer. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

4. Komplot Design Gubi Lounge Round

Komplot Design was voor mij nog een onbekend merk, maar kan inmiddels wel een begrip genoemd worden in de design wereld. Zij richten zich met name op industrieel-, meubel- en grafisch design. Doordat zij gebruik maken van de natuurlijke eigenschappen van materialen weten zij zich te onderscheiden van andere ontwerpers. De collectie van Gubi is inmiddels al heel wat mooie ontwerpen rijker.  De aandacht ligt op vernieuwende ontwerpen uit ‘vervlogen jaren’. De Gubi Lounge Round  8M is voorzien van een chromen frame en een blad van gelamineerd fineer. Deze is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder eikenhout, zwart gebeitst beukenhout en walnoot hout.

5. Menu Design Cage

Als marmer freak kan dit ontwerp bijna niet ontbreken in mijn lijstje. Oké, de tafel zelf is niet rond te noemen maar de hoeken van de tafel zijn wel rond afgewerkt. Ook geeft het slanke, stalen frame mooie rondingen aan deze tafel. De Cage salontafel is een ontwerp van Form Us With Love en onderdeel van de Cage serie. Deze serie is geïnspireerd op de gedragingen van de mens. De ontwerpen spelen namelijk in op hoe en waar wij onze spullen neerleggen en opbergen. Het frame van deze tafel kruist elkaar en vormt hierdoor een ‘kooi.’ De tafel is naast heel mooi super praktisch, want als je het tafelblad optilt heb je alle ruimte voor het opbergen van je lekkere warme dekentje of kussens.

 

 

Deze blog is in samenwerking met MisterDesign

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.