Tonone Bolt


Verlichting is een belangrijk element in het interieur. Zowel praktisch als esthetisch gezien moet het kloppen. De Bolt 2 arm vloerlamp van Tonone voldoet ruim aan deze criteria. Waarom lees je in dit blog.

De lampen uit de Bolt serie komen uit het creatieve brein van Anton de Groof. Een designer van Nederlandse bodem die in 2013 het label Tonone opzette. Van tafellampen tot vloerlampen en bureaulampen; de collectie van Tonone is zeer divers. Anton’s ontwerpen worden veelal gekenmerkt door het gebruik van aluminium en staal. Zo ook de lampen uit de Bolt serie.

Ik koos voor de Bolt 2 arm vloerlamp in de kleur Daybreak rose omdat dit een fijne mix van stoer en industrieel is met een vleugje vrouwelijk roze. Degenen die mijn blog en Instagram langer volgen weten dat mijn interieur vrij soft en vrouwelijk is. Deze lamp brengt wat pit in huis zonder uit de toon te vallen.

Naast het mooie uiterlijk van deze lamp trok de functionaliteit van dit ontwerp mij ook enorm aan. Met de bijgeleverde vleugelmoer die kenmerkend is voor het ontwerp van de Bolt serie, stel je de lamp in iedere gewenste positie. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld die ene mooie vaas in de spotlight wil zetten of wanneer je ‘s avonds wat extra licht kunt gebruiken bij het lezen van een boek.

Wat ik erg slim van dit ontwerp vindt is dat ervoor gekozen is om de kap zowel van boven als van onder open te laten. Dit maakt dat de lampen uit de Bolt serie verrassend sfeervol licht verspreiden door de woonkamer. Iets wat je wellicht niet met dit type lamp zou verwachten. Een groot pluspunt.

Wist je dat de Bolt serie maar liefst 29 verschillende modellen kent en je de keuze biedt uit 10 kleuren? Bij Fundesign shop je de Bolt collectie van Tonone. Als design liefhebber kun je hier overigens je hart ophalen, want bij Fundesign vindt je ook andere toffe merken zoals Vitra, Kartell en Muuto. Shop je liever in een fysieke winkel? Fundesign is een onderdeel van Wolters Wonen in Nijverdal. Een bezoekje aan de winkel staat voor mij zeker nog op de must do-list.

Deze blog is in samenwerking met Fundesign/Wolters Wonen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.