Plaids in het interieur


Voor mij maakt het eigenlijk niet uit welk seizoen het is; ik hou van dekentjes en plaids. In de koudere periodes om er heerlijk onder weg te kruipen met een warme mok thee in mijn hand. Wanneer ik ze praktisch niet in gebruik heb dienen ze ter decoratie om de bank of fauteuil mee op te fleuren. Kortom, een mooi plaid in je interieur is áltijd een goed idee. 

Voor de mooiste, zachtste en meest uiteenlopende (wollen) plaids moet je bij Ook in het Paars zijn. Deze webshop heeft zo’n beetje alles op dit gebied namelijk. En niet alleen plaids, maar je kunt er ook bijvoorbeeld ook terecht voor toffe kussens, bedspreien en babydekentjes. 

Ik had in mijn zoektocht naar een nieuw plaid een duidelijk doel voor ogen; het vinden van een lila kleurig exemplaar. Het liefst ook lekker zacht en groot zodat ik er fijn onder kan kruipen. Plaid ‘Dashes’ van het Deense Silkeborg Uldspinderi was een match made in heaven. Deze heeft niet alleen de door mij gewenste kleur lila, maar is gecombineerd met zacht geel. Een combinatie die mij meteen zó enthousiast maakte dat ik niet eens meer verder hoefde te zoeken. Dít is ‘m! 

Het plaid uit de Dashes collectie is gemaakt van 50% alpacawol en 50% merinowol. Met een formaat van 130 bij 190 cm is dit plaid zeer geschikt om lekker onder weg te kruipen of om over je bank te hangen. Op de website van Ook in het Paars staat te lezen dat een wollen plaid weinig onderhoud nodig heeft. Wol is van nature vuilafstotend en wordt dus niet snel vies. Even je plaid buiten laten luchten en hij is weer lekker fris. 

Wat ik persoonlijk erg fijn vindt aan alpacawol is dat deze heel zacht is en niet snel prikt (wat normaal met een wollen plaid wel vaak het geval is). Alpacawol is behoorlijk luxe en dus ook een vrij dure wolsoort. Om deze reden wordt hij in combinatie met merinowol geweven.

Deze blog betreft een samenwerking met Ook in het Paars

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.