Hay Kaleido


Er kan weer een item van mijn inmiddels immens lange wishlist geschrapt worden; de Hay Kaleido. Na lang wikken en wegen besloot ik voor de langwerpige variant te gaan (maat M) in plaats van de hexagon vorm die momenteel erg trendy is. Kaleido is een reeks stalen dienbladen in verschillende geometrische vormen die heel mooi in elkaar passen, maar ook afzonderlijk van elkaar een eyecatcher in huis zijn. Het idee van de dienbladen ontleend zich (hoe kan het ook anders) aan de caleidoscoop.

Ontwerper Clara von Zweigbergk koos bij haar ontwerpen van de Kaleido dienbladen voor een combinatie van klassieke en atypische kleuren waardoor er een mooi samenspel van contrasten ontstaat. Er zijn vijf maten beschikbaar en maarliefst twaalf verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor de wat veilige maar tijdloze kleur lichtgrijs. De dienbladen zijn gemaakt van gepoedercoat staal met een prachtige matte look. Ik gebruik mijn Kaleido voor verschillende doeleinden. Mijn thee drinkt bijvoorbeeld net iets fijner weg wanneer deze stijlvol binnen handbereik staat. Maar ook op tafel met mooie waxinelichtjes of kaarsen erop word ik blij van dit mooie dienblad. Mijzelf kennende zal de Kaleido regelmatig van plek en doel veranderen en daardoor zal dit ontwerp niet snel vervelen.

Via fonQ werd het dienblad super snel geleverd (meteen de volgende dag) en wat ik prettig vind is dat je zelf de afleverdatum mag bepalen. Zo voorkom je dat je de pakketbezorger misloopt en daardoor uiteindelijk langer moet wachten op je bestelling. Bij fonQ kocht ik onder andere ook de bekende DLM bijzettafel en ik vrees dat ik mijn wishlist alweer moet gaan uitbreiden bij het zien van het ruime aanbod HAY producten.

Fonq03

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “Hay Kaleido