Inspiratie van ver


Instagram is een inspiratiebron voor mij op het gebied van interieur. Veel van de mooie interieurfeeds vind ik bij IG-ers  uit Scandinavische landen zoals Noorwegen. Zij hebben vaak de mooiste designitems waar ik alleen maar van kan dromen en alles lijkt te kloppen in hun mooie huizen (die vaak ook nog eens een prachtig uitzicht hebben… zucht…) 
Hoe komt het toch dat de Scandinavische bevolking zo´n geweldig gevoel voor styling heeft? En het kan toch geen toeval zijn dat mooie merken als Normann Copenhagen, HAY en Muuto ook hier vandaan komen?
Zou het komen door de donkere, koude winters waarin gezelligheid en sfeer in huis toch belangrijker worden dan in warmere, drogere gebieden in de wereld? Dit las ik ooit ergens in een artikel. Wanneer een klimaat wat kouder en natter is vinden mensen het fijner om van hun huis een gezellig warm nest te maken dan wanneer het buiten lekker warm en zonnig is. In een land met een warm klimaat brengen mensen veel meer tijd door in de buitenlucht en is dus het interieur in huis minder belangrijk.
Dit zou best eens kunnen kloppen en ook kunnen verklaren waarom er in Nederland zoveel interieur liefhebbers te vinden zijn op Instagram. Maar om te laten zien dat deze bewering zeker niet altijd geld heb ik een selectie gemaakt van inspirerende IG feeds die een ´warmerere thuisbasis´ hebben én een heel stijlvol huis!
Mariela komt uit Puerto Rico en heeft een voorliefde voor Scandinavisch design. Ze schrijft een blog genaamd One Happy Mess en heeft een webshop met zelfontworpen designs die je kunt aanschaffen op posters, kussenhoesjes, tassen en ga zo maar door. Wanneer je een kijkje wilt nemen in haar webshop klik dan hier.

Mariela heeft een Scandinavische woonstijl met een vintage touch
Mijn favoriete items van One Happy Mess

Ashley is moeder, student en freelance stylist. Ze komt uit Australië en heeft een geweldig gevoel voor styling.  Een prachtige Scandinavische woonstijl met veel wit, zwart en een tikkeltje roze. Ze schrijft een blog over mode, interieur en lifestyle en ik volg haar met  heel veel plezier op Instagram. Haar foto´s inspireren mij enorm. Neem eens een kijkje op haar blog Little Miss Apple.

Ashley laat zien dat roze prachtig matched met zwart/wit

 @martybz; 

Marta komt uit Spanje en woont in de prachtige stad Barcelona. Ook zij blogt (helaas wel in het Spaans) onder de naam Sweet Harmonie. Op haar IG-feed plaatst ze vaak foto’s van haar interieur (ook zij houd van een Scandinavische stijl) en winkels die ze bezoekt op gebied van interieur & lifestyle.

Marta houdt van kleur in huis en mixt geel, mintgroen en roze moeiteloos

  @emmy_joe; 

Tot slot wil ik Emi uit Kyoto, Japan niet laten ontbreken in het lijstje. Qua locatie valt zij misschien niet onder bovengenoemde accounts maar zij heeft wel heel veel gevoel voor stijl en ik vind haar zwart/witte interieur helemaal fantastisch. Mooie merken als Kartell, Designletters en Hay zijn te vinden in haar stijlvolle huis. 

Emi houdt van zwart/wit en heeft prachtige posters van o.a Playtype
Ik hoop dat deze IG-accounts jou ook gaan inspireren en ik ben heel benieuwd of jij nog leuke internationale IG-ers volgt!
Liefs, Sandra


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Inspiratie van ver