Fifty shades of green


Een paar weken geleden overkwam het me ineens; ik was een weekendje weg met mijn moeder en we liepen in de Hema. Bij de afdeling met kaarsen werd mijn oog getrokken naar een prachtige subtiele groentint. Het was mint, maar dan in de meest subtiele schakering. Toen ik het labeltje las zag ik dat Hema de kleur als ‘zeegroen’ betitelt. In een opwelling kocht ik de kaars omdat ik het al helemaal voor me zag in combinatie met de oker-gele accenten in huis.

Groene kaars; Hema – Geel; Tallow – wit; PT

De kleur matcht inderdaad fantastisch met okergeel, maar net als met mijn okergele accenten ben ik wederom gevallen voor een kleur die best lastig is om aan te schaffen. Net als okergeel is mintgroen op dit moment een hippe kleur en in ontzettend veel schakeringen te verkrijgen. Ik heb al vaker fikse miskopen gedaan in gele accesoires die achteraf té geel waren, te bruinig of gewoon bijna oranje…

Kussen links + kaarsenhouders; Hema – Plusjes kussen V&D – overig H&M

Natuurlijk is het zo dat alle kleuren verschillende nuances hebben, maar het punt is dat ik juist ontzettend kieskeurig ben in wat ik mooi vind qua geeltinten en mintgroentinten. Geel mag niet te hard en te schreeuwerig zijn en hetzelfde geld eigenlijk voor het mintgroen. De kleur in het ronde vlak is mijn perfecte groenttint!

Eenmaal thuisgekomen met de kaars hield ik deze bij een geel exemplaar. Ik was helemaal verliefd. Nu kon de zoektocht beginnen! Natuurlijk meteen terug naar Hema om te kijken of er nog meer verkrijgbaar was in deze mooie tint. Ik scoorde een mooi plaid, kussenhoesje en vaasje. Maar natuurlijk gaat het dan verder kriebelen. Ik bezocht hierna o.a Xenos waar ik een mooie dinerkaars kocht (helaas wel de laatste) en V&D waar ik een te gek plusjeskussen meenam.

Bertoia stoel; Vintagelab15

 Op internet ben ik enthousiast gaan googlen naar mooie mintgroene accesoires en ik heb al een fijne wishlist aangelegd. Via internet bestellen vind ik best wel een risico omdat de kleur op het scherm er zó anders uit kan zien dan in het echt. Wat ik meestal doe is het kussen of de accesoire die ik op het oog heb Googlen op afbeeldingen & op Pinterest of Instagram zoeken om te kijken hoe de kleur op andere foto’s uitkomt. Dit heeft mij al vaak voor miskopen behoed!

V.l.n.r (bovenaan beginnend) LivvLifestyle; Deens.nl; 3x Sissy Boy; Hema

Soms kan het in de winkel ook lastig te beoordelen zijn of je de juiste tint van een kleur te pakken hebt. Ik kreeg via Instagram een goede tip; neem een kleurstaaltje uit de bouwmarkt mee in de juiste kleurtint en zorg dat je deze altijd in je tas bij je draagt. Wanneer je twijfelt pak je deze er gewoon even bij! Ik nam laatst mijn Hema kaars mee tijdens het shoppen, maar ik kan je vertellen dat een kleurstaaltje véél handiger is!

Vaasje; Hema – Waxinelicht; Intratuin

Posters; Hagedornhagen

Kandelaar; Lovatt (Stockhome.nl) – poster; Hagedornhagen – overig; Intratuin

Vacht; Vacht van Vilt (www.vachtvanvilt.nl) – Vaas; Pols Potten (MisterDesign)

Plaid mint; Hema – Plaid geel; H&M home

Vacht; Vacht van Vilt – Plaid; Hema – Kussen; Ikea

Wat is jouw kleuraccent in huis en heb jij weleens nagedacht om deze te combineren met een nieuwe frisse kleur?

Liefs, Sandra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Fifty shades of green