Custom made keramiek van Atelier W


Wie net als ik actief is op Instagram & van keramiek houdt kent al vast de prachtige producten van Atelier W. Maar wat veel liefhebbers (including myself) nog niet weten is dat Wietske, de drijvende kracht achter Atelier W ook custom made (op verzoek) producten maakt. Hierover meer in deze blogpost.

Mat porselein

Ik was al een tijdje onder de indruk van de mooie keramieken wandbordjes, schaaltjes en poppetjes van Atelier W, maar persoonlijk houd ik meer van mat porselein. Het oogt in mijn beleving wat chiquer en de gouden details springen er nét even iets meer uit.

Custom made

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en haar een berichtje te sturen met de vraag of er ook een mogelijkheid was om matte producen te bestellen. Deze mogelijkheid blijkt er dus te zijn en Wietske en ik vonden allebei dat dit best even onder de aandacht gebracht mocht worden. Veel mensen, waaronder ikzelf zien de glanzende producten en weten niet dat er in overleg meer mogelijk is! Niet alleen de keuze voor een mat product, maar wist je dat je ook een eigen mal in overleg met Wietske kunt insturen? Hoe tof is dat! Over dit laatste ga ik zeker nog even nadenken.

“wist je dat je ook een eigen mal in overleg met Wietske kunt insturen? Hoe tof is dat!”

Een paar aandachtspunten

Even terug naar de keuze voor een mat product. Want er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Omdat Wietske dit niet standaard in de collectie heeft zitten, vraagt ze een meerprijs voor het maken van matte producten. Verder is het goed om te weten dat hoewel de matte producten erg mooi zijn, Wietske nog geen goede manier heeft gevonden om producten mat te houden en onderhoudsvriendelijk te maken. Het product is stroever, dus kan het oppervlak niet goed schoongemaakt worden. De binnenkant van bijvoorbeeld schaaltjes en bordjes worden wel geglazuurd, dus dit scheelt al. Mijn schoonmaaktip: Probeer aanraken met vettige vingers te voorkomen en stof je producten af door het stof er gewoon even af te blazen. Ik heb persoonlijk nog geen nadelige effecten bemerkt van de matte producten en ik heb deze al een maand of twee in huis.

“Mijn schoonmaaktip: Probeer aanraken met vettige vingers te voorkomen en stof je producten af door het stof er gewoon even af te blazen”

Meer ins & outs

Op haar website lees je nog iets meer over de custom made producten, mocht je nieuwsgierig zijn naar alle ins- en outs. Leuk om nog even te vermelden is dat Wietske bijvoorbeeld aan het experimenteren is met terra sigillata, een manier om een product te voorzien van een laagje zonder te glazuren waardoor het mat blijft en toch afneembaar is. Ik ben echt super enthousiast over de matte producten die voor mij gemaakt zijn. Ben jij team geglazuurd of team mat?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Custom made keramiek van Atelier W