Een traditionele Kerst met Søstrene Grene


De feestmaand december is weer aangebroken en in mijn hoofd spoken de eerste ideeën voor Kerst als ik heel eerlijk ben al zeker een maand door mijn hoofd. Hoe ik de boom dit jaar ga versieren, hoe de tafel gedekt zal worden en zeker niet onbelangrijk; hoe de cadeaus ingepakt gaan worden!

Mooi verpakt

Voor mij is vaak het uiterlijk van cadeautjes minstens zo belangrijk als de inhoud. Zeker wanneer deze ruim voor Kerst ingepakt worden en ze dus nog zeker een maand onder de boom liggen. Een goed ingepakt cadeau lonkt naar je en wekt je interesse naar de inhoud. Maar tevens moet deze er zo mooi uitzien dat je het eigenlijk zonde vindt om het uit te pakken… Voor mij maakt dit het cadeautje leuker om te geven én te krijgen.

“Een goed ingepakt cadeau lonkt naar je en wekt je interesse naar de inhoud. Maar tevens moet deze er zo mooi uitzien dat je het eigenlijk zonde vindt om het uit te pakken… “

Nostalgie

Søstrene Grene verwende mij onlangs met een flinke doos vol cadeaupapier, fluweelachtige linten, ornamenten en andere mooie items om dit jaar mijn Kerstcadeaus mee in te pakken. De collectie van dit jaar is geïnspireerd op een nostalgische Kerst. De kleuren rood, groen en wit geven voor mij het ultieme nostalgische Kerstgevoel en doen mij verlangen naar vroeger. En hoewel de versieringen in mijn Kerstboom voornamelijk uit oker en roze tinten zal bestaan, kon ik het niet laten om dit jaar ook wat traditioneel rood toe te voegen. Te beginnen met de cadeaus eronder.

“De collectie van dit jaar is geïnspireerd op een nostalgische Kerst. De kleuren rood, groen en wit geven het ultieme nostalgische Kerstgevoel en doen verlangen naar vroeger.”

Duurzaam

Het cadeaupapier en de overige papieren producten van Søstrene Grene zijn FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat deze items onder de juiste omstandigheden worden geproduceerd en hun herkomst vinden uit duurzaam beheerd bosgebied. Zo worden er niet meer bomen gekapt dan wat het bos op natuurlijke wijze kan herstellen en reproduceren. Zelf kun je ook iets betekenen op het gebied van duurzaamheid in het gebruik van cadeaupapier en dergelijk materiaal. Zo her-gebruik ik vaak cadeaulinten, tasjes en dozen. Helaas is het vaak zo dat resten cadeaupapier in de papierbak belanden terwijl hier ook genoeg leuke creatieve ideeën voor te bedenken zijn.

Bestekzakjes van cadeaupapier

Ik besloot met mijn restpapier leuke bestekzakjes te maken om te gebruiken bij het Kerstdiner. Hoe leuk is het wanneer het mooie inpakpapier na het uitpakken van de cadeautjes terug te vinden is in de styling van de tafel? Ik vond dit eenvoudige idee door te zoeken op internet met de term “bestekzakjes knutselen.” Zo vind je gemakkelijk links naar voorbeeldjes die je kunt uitprinten en overtrekken op het cadeaupapier. Zo is er nog veel meer leuks te bedenken op het gebied van hergebruik van je cadeaupapier. Wat dacht je bijvoorbeeld van leuke envelopjes om je Kerstwens voor de ander in te stoppen, confetti voor op de feesttafel of een mooie Kerstslinger? Doe jij aan hergebruik van cadeaupapier/artikelen? Ik ben benieuwd naar jouw tips!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Søstrene Grene

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.