Design dieren | En hoe mijn wishlist alleen maar langer wordt


Houten dieren; ze zijn populair! De bungelende aap van Kay Bojesen is bijna niemand ontgaan en deze design klassieker zie je dan ook veel voorbij komen in magazines en het altijd inspirerende Instagram. Uiteraard bezit ook ik dit frivole aapje en heb ik mijn collectie door de jaren heen al uitgebreid met o.a een konijntje en twee songbirds van ditzelfde merk. Een in Nederland wellicht iets minder bekend houten vogeltje van het Deense ArchitectMade stond al geruime tijd op mijn zogenaamde ‘wishlist’ en eindelijk kon ik deze afstrepen…

Vogels spotten

Ik had de vogeltjes ooit tijdens een shopsessie ergens gespot en achteraf natuurlijk enorme spijt dat ik ze niet aangeschaft had.. Online bij Flinders kwam ik ze echter weer tegen en bestelde ik twee exemplaren. Ook zag ik dat ArchitectMade nog veel meer mooie houten dieren in haar collectie heeft. Zo smelt ik weg bij het schattige hondje Oscar en zoals mij wel vaker overkomt heb ik na het afstrepen van de vogeltjes nu in Oscar een nieuw item  gevonden voor op mijn wensenlijstje… Oeps, wordt die wishlist van mij ooit korter?

De vogeltjesdans

De Bird collectie van ArchitectMade is ultiem Deens design met haar strakke, ronde lijnen en eenvoudige looks. Naturel en gerookt eiken, small en large; voor ieder wat wils. Ik besloot na lang twijfelen juist deze twee te combineren voor wat meer contrast. Wat leuk is aan de vogeltjes is dat hun kopjes los op het lijfje rusten en je naar hartelust kunt schuiven, draaien en zelfs het lijfje om kunt keren! Hierdoor geef je de beestjes telkens een andere look en creëer je een ware vogeltjesdans. Van een schattig naar moeder opkijkend vogeljong tot twee chubby vogeltjes die eigenwijs opzij kijken. Ik kan het niet laten om telkens weer nieuwe poses uit te proberen.

Eindeloos variëren

Nog meer moois…

Naast de prachtige producten van ArchitectMade kun je bij Flinders zo’n beetje voor al het mooie design terecht. Met maar liefst 150 verschillende design merken, vaak de volgende dag al leverbaar is het de ambitie van Flinders om design voor iedereen bereikbaar te maken. Allerlei soorten meubels, verlichting, vloerkleden of behang. Het is hier allemaal te vinden. Zo ook het prachtige Edge kussen van Normann Copenhagen. Mijn Instagram volgers weten dat ik sinds kort voorzichtig ben gaan experimenteren met koraalkleurtjes in huis. Het koraal kleurige Edge kussen kon dan ook niet ontbreken en ik moet zeggen; dit smaakt naar meer! O, en die alleen maar groeiende wishlist? Tja, die kan ik met al dat moois onmogelijk kort houden….

Edge kussen Normann Copenhagen

 

* Dit artikel is in samenwerking met Flinders. 

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.