Droogbloemen; ouderwets of juist hip?


2015 is het jaar van de botanische trend. De cactus, succulent, het Chinese lantaarntje (die zo mooi langs een kast hangt) en zelf ben ik nog zoekende naar een niet al te grote Monstera. Ik ben erg blij met deze groentrend in huis en heb dan inmiddels ook al heel wat groene rakkers om voor te zorgen. Behalve van planten hou ik ook heel erg van een bloemetje op de vaas. Het liefst wit of een mooie geeltint die bij mijn kleuraccenten passen in huis.

Gedroogde papavers en oker-geel bosje van het tuincentrum

Soms deel ik een bos op en plaats ze dan in meerdere kleine vaasjes. Maar die wekelijkse bezoekjes aan de bloemenzaak zijn toch best een uitgavenpost als je het over een maand bekijkt. (Toch zo’n 16 รก 20 euro in de maand als je iedere week een vers bosje koopt…)  
Daarom haal ik regelmatig wat goedkopere bloemen zoals Chrysanten die ook leuk op te delen zijn in meerdere vaasjes. Vaak blijven deze ook ruim twee weken mooi! Of Craspedia’s; die leuke stengels met een gele bol. Ik kwam er bij de Craspedia al gauw achter dat deze ook gedroogd zijn mooie gele kleur behoud en dus perfect als droogbloem neer te zetten is.
Het is erg leuk om je (droog)bloemen te verdelen over kleine vaasjes. (geel vaasje; zelf geverfd van Intratuin, tweede vaasje Normann Copenhagen met mini Chrysanten; derde vaasje House Doctor met Craspedia bolletjes, glazen vaasje Serax
Toen ik enkele dagen geleden bij het tuincentrum kwam viel mijn oog ineens op het ruime assortiment droogbloemen. Van gedroogde hortensia’s tot papavers; er is ontzettend veel keus. Droogbloemen hoeven helemaal niet meer stoffig en ouderwets te zijn. Ik vind ze juist hartstikke hip! Achter een lijstje geplakt met washi tape of op een vaas. Ze zijn een mooie aanvulling op de botanische trend en schelen mij maandelijks heel wat kosten! 
Brandneteltak; voorzichtig als je deze zelf droogt!
Dit takje haalde ik gewoon uit de tuin en droogde toevallig mooi op!
Katjes takken zet ik nooit op water; ze blijven super mooi!
Bosje gedroogd gipskruid; deze valt wel gauw uit als je eraan zit :)
Wil je zelf proberen om bloemen te drogen (hier moet je wel wat maandjes geduld voor hebben) kijk dan eens op de website van Tuinadvies.
Wat vind jij van droogbloemen? Ouderwets of juist hip?
Liefs,
Sandra


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Droogbloemen; ouderwets of juist hip?