Eco Deer | Een botanische verrassing


Als jong meisje droomde ik al van een huis met een open haard. Maandenlang twijfelen over wel of geen schroef in de muur draaien was er dan ook niet bij toen ruim anderhalf jaar geleden de verbouwing van mijn huis afgerond werd . Je herkent het vast wel dat wanneer de muren net allemaal strak zijn gestuct je liever geen gat erin boort. Voor de verbouwing wist ik echter al dat de schoorsteen dé plek was om mijn liefde voor geweien en andere toffe wanddecoratie zoals mijn papieren neushoorn ten toon te stellen. Heel wat verschillende wanddecoraties hebben mijn schoorsteen al versierd en ik houd er van om veelvuldig af te wisselen. Toen ik in contact kwam met het team van Eco Deer werd ik dan ook meteen enthousiast van dit bijzondere stukje design.

De Eco Deer is een botanische wandvaas geïnspireerd op het gewei van een hert. Het met de hand vervaardigde houten schild maakt deze connectie gelijk duidelijk. In de reageerbuisjes, op zijn plaats gehouden door metalen ringen kun je Eco Deer stylen zoals jij dit wil. Het is voorjaar en dus groeit er weer van allerlei moois in de natuur. Hier maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Twee zwierige, lange takken van mijn vlinderstruik geven de Eco Deer de look van een echt hertengewei. Wat een plaatje zo aan de schoorsteen!

Kate Kukhar is bedenkster en ontwikkelaar van de Eco Deer. Ze is architect, interieur designer en heeft een liefde voor groen. In haar werk als interieur designer gebruikt ze veel bloemen en planten en zo is het idee voor de botanische muurvaas ontstaan. De Eco Deer is een prachtige combinatie van traditionele houtbewerking en modern design. In de zomer van 2015 is Eco Deer opgericht en de wandvaas werd opgepakt door kleine lokale designwinkels in Zwitserland en Australië. Via de website www.ecodeers.com worden deze inmiddels trendy wandvazen verkocht aan klanten in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en nog vele andere landen. In Nederland is er door verschillende woonbloggers al aandacht besteed aan de Eco Deer en is het dus een kwestie van tijd voor dit bijzondere design ook in onze winkels te koop is. Voor nu bestel je jouw favoriete Eco Deer via de webshop. De Eco Deer is naast naturel, ook in zwart, wit en verschillende pasteltinten verkrijgbaar.

Het minimalistische ontwerp van de Eco Deer is de perfecte basis voor bloemstukken en botanische  decoratie. Je kunt deze mee laten veranderen met de seizoenen. Zo zie ik er in het najaar al prachtige rode besjes in staan en nu in het voorjaar pluk ik alles wat ik mooi vind gewoon uit de natuur! Naast het groen uit mijn tuin gebruikte ik gedroogde Eucalyptus takken en het blad van een Monstera voor de styling van mijn Eco Deer. Ik raakte zo geïnspireerd door deze muurvaas dat ik het bureau op mijn werkkamer tegen een andere wand schoof en een botanische sfeer creëerde. Hoewel ik eigenlijk het plekje vrij had gemaakt op de schoorsteen, besloot ik uiteindelijk dat de Eco Deer toch wel heel erg mooi boven het bureau staat. De Eco Deer is een bijzondere toevoeging aan het interieur en heeft oneindig veel styling mogelijkheden. Een stukje design wat daardoor niet snel zal vervelen!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 gedachten over “Eco Deer | Een botanische verrassing