De Geo thermoskan | Mag gezien worden!


Altijd al ben ik een enorme theeleut geweest en als kind was ik al dol op mooie design thee- en koffiepotten. Mijn kasten puilen tegenwoordig dan ook uit van dit alles en soms moet ik met pijn in mijn hart afscheid nemen van enkele exemplaren. Gek genoeg heb ik ondanks mijn liefde voor thee (ik kan hier dagelijks sloten van wegdrinken) nog niet eerder een thermoskan in mijn bezit gehad en dus liep ik tot voor kort geleden om de haverklap naar de keuken om mijn waterkoker weer opnieuw aan te drukken.

Misschien komt het doordat de meeste thermoskannen van die saaie kantoorexemplaren zijn. Mensen in mijn omgeving merken vaak op “dat in mijn huis altijd alles stylish verantwoord is” en eigenlijk is dat wel een beetje waar. Want zelfs de meest functionele voorwerpen in huis moeten óf mooi zijn of worden opgeborgen uit het zicht. Dit laatste is best lastig wanneer je een voorwerp op dagelijkse basis veel gebruikt. Bij het zien van de Geo thermoskan van Normann Copenhagen was ik meteen verkocht! Deze beauty is niet alleen functioneel, maar ook nog eens bloedmooi. Een musthave in mijn keuken, op tafel en eigenlijk overal waar ik (en mijn thee) gaan.

Nicholai Wiig Hansen is het creatieve brein achter het ontwerp van de Geo thermoskan en heeft hiermee in 2013 de prestigieuze “Red Dot Design Award” gewonnen. Nicholai  neemt in zijn ontwerpproces altijd zichzelf als eindgebruiker in gedachten. Het product en de uitwerking hiervan zitten al in zijn hoofd voor hij dit op papier zet. Zijn ontwerpen zijn functioneel te noemen. Hij zal niet snel details aan een ontwerp toevoegen die enkel decoratief zijn.

De strakke, geometrische vorm van de Geo thermoskan spreekt mij heel erg aan in dit ontwerp. Het ontwerp is een beetje klassiek/retro te noemen, maar oogt niet oubollig door de frisse kleurencombinaties. Paars, rood, turquoise of lekker eenvoudig zwart; voor ieder wat wils! De zachte kleurencombi wit/nude sprak mij het meest aan en deze zie je dus ook terug op de foto’s in dit artikel. Normann Copenhagen is een van mijn favoriete design labels en nu ik eenmaal in het bezit ben van de Geo kan ik niet wachten om mijn keuken verder te stylen met toffe, functionele producten van dit merk.

Wat voor waarde hecht jij aan mooie spulletjes in- en rond de keuken? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete items zijn of waarom het jou totaal niet uitmaakt hoe deze spulletjes eruit zien…

 

Deze blog is in samenwerking met MisterDesign

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “De Geo thermoskan | Mag gezien worden!