Makkelijk & snel | Creatief met krijtverf


Ken je dat? Je hebt een tof meubeltje gespot bij de plaatselijke kringloop maar de kleur past niet in je interieur en je hebt eigenlijk geen zin in het hele schuur-grondverf-opnieuw schuren en dan pas verven verhaal. Want ja, daar gaat gewoon super veel tijd en geduld in zitten en laat ik dat nou net niet hebben. 

Krijtverf is voor mij dan ook dé ideale verf om meubeltjes mee op te knappen. Het enige wat ik altijd even gauw doe voor ik begin is het meubeltje afnemen met een vochtig doekje zodat er geen vet of ander vuiligheid op zit en hoppa; ik ga aan de slag met de kwast! Het fijne aan krijtverf is namelijk dat je niet hoeft te schuren of grondverf vooraf hoeft te gebruiken voor een goede hechting.

Oktober was natuurlijk woonmaand en zo met de herfst voor de deur begint het altijd weer een beetje te kriebelen. Ik krijg weer zin om wat meer kleur toe te voegen in huis en omdat pastel roze voor mij altijd favoriet blijft, viel de keuze op de kleur ‘oudroze’  van Rust-Oleum. Bij de kringloop spotte ik een heel tof Chinees krukje en in eerste instantie twijfelde ik ontzettend omdat ik bang was dat de verf wellicht niet goed zou dekken over de inktzwarte kleur van de kruk.

Maar het krukje bleef toch door mijn hoofd spoken en ik besloot om de gok te wagen! Ik merkte bij het aanbrengen van de eerste laag al dat het wel goed zou komen en bij de tweede laag was ik helemaal tevreden. De verf droogde echt super snel en hoewel op het blikje staat dat je het kunt overschilderen na vier uur, durfde ik dit al na twee uurtjes aan. Na dit verf-project krijg ik zin om meerdere spulletjes in huis te verven met het kleurtje oudroze van Rust-Oleum. Doordat de verf op de meeste ondergronden hecht kan ik nog even heerlijk aan de slag en zo mijn interieur nóg meer pastel accenten geven die heel mooi in het ‘warm nudes’  thema passen van dit najaar.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Makkelijk & snel | Creatief met krijtverf