Make Room | Shop ’til you drop


Heerlijk vind ik het om online te snuffelen naar toffe items die ik vervolgens op mijn wishlist bij kan schrijven. Zo kwam ik tijdens een van mijn strooptochten naar roze spulletjes terecht bij de leuke webshop Make Room. Een webshop met veel bekende internationale merknamen zoals Hay, Ferm Living en House Doctor maar ook echt Nederlands design met bijvoorbeeld &Klevering, Puik Art en Pepe Heykoop in het assortiment.

Het leuke aan Make Room vind ik dat het een kleine onderneming is met een persoonlijk verhaal erachter. Julie en Susanne kennen elkaar al 15 jaar en zijn in augustus 2016 de uitdaging aan gegaan om webshop Make Room over te kopen en hiermee hun droom na te jagen. Ooit werkten zij samen in een kledingwinkel in Dordrecht en zijn na hun studies aan het werk gegaan in de jeugdhulpverlening en het onderwijs. Toen beiden thuis kwamen te zitten vanwege werkgerelateerde gezondheidsklachten zijn zij na gaan denken over wat zij nou eigenlijk echt leuk vinden, blij van worden en energie van krijgen.

Altijd hadden zij al interesse voor interieur en vintage producten. Susanne’s ouders wonen in Frankrijk en dus struint ze daar regelmatig over marktjes op zoek naar vintage schatten. Julie en Susanne vinden het leuk om hun vintage schatten te zoeken, te fotograferen en vervolgens in de webshop te verkopen. Super tof deze combi van bekende merkproducten en vintage! Want wie houd er nu niet van om nieuw & vintage te mixen in huis?

Na drie maanden voorbereiden hebben de dames de webshop heropend en inmiddels is het ‘oude’ assortiment al uitgebreid met nieuwe merken als Sloppop, Studio Stationery en het eerder genoemde Puik Art. Inspiratie voor nieuwe producten halen zij van Instagram en dat is te zien, want alle toffe must-haves kom je tegen bij Make Room! Zo zag ik via Instagram al meerdere malen het toffe Rocky Mountain kussentje voorbij komen van Sloppop Yeah en zag ik dat naast veel andere toffe kleuren deze ook verkrijgbaar is in mijn favoriete kleur roze! Dit handgemaakte kussentje heeft een heerlijke zachte stof en is naast een heel mooi accessoire op mijn okergele stoel (hij springt er echt uit!) dus ook uitermate geschikt om heerlijk mee te knuffelen ‘s avonds op de bank.

De Tallow kaars van Ontwerpduo is bij velen bekend en als het op kaarsen aan komt een favoriet van mij. Een kaarsenhouder heeft een kaars nodig en andersom geld hetzelfde. Deze twee aspecten heeft Ontwerpduo op een bijzondere manier samen laten vloeien tot een onafscheidelijk geheel. Hoewel de kaars een brandtijd heeft van acht uur, vind ik hem zelf té mooi om op te branden en blijf ik dus ver uit de buurt met mijn gasaansteker.

Ik zou zeggen, snuffel net als ik eens fijn rond in de webshop en laat me in een reactie onder deze blogpost weten wat jouw favoriete items zijn!

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.