Review | Monkey business


Vensterbanken zijn een lastige plek om te stylen en al helemaal in mijn geval omdat het betreffende hoekje nogal donker is en ik hier om deze reden een lamp nodig heb. Het idee van een schemerlamp in de vensterbank vind ik wat suf en ouderwets en er hebben dan ook al heel wat exemplaren de revue gepasseerd. Stuk voor stuk prachtige lampen, maar nét niet wat ik zocht voor die specifieke plek bij het raam.

Via FonQ viel mijn oog op de prachtige Monkey lampen van het Italiaanse merk Seletti. Apen zijn bijzondere dieren voor mij; dit benoemde ik al eens in een eerdere blogpost. Deze lamp veroverde dan ook direct mijn hart. De lamp is een waar kunstwerk en alles behalve kitsch. Hij is vervaardigd uit kunsthars en prachtig gedetailleerd uitgewerkt. Hij lijkt bijna levensecht! (op zijn mooie witte vacht na natuurlijk)

Seletti is een Italiaans merk dat staat voor mooi en bijzonder design. Kunst vloeit moeiteloos samen met iconen uit het dagelijks leven. Ieder object brengt een boodschap met zijn vorm en functie. Het doel van ieder ontwerp? Unieke, persoonlijke en toffe  items creëren voor elke lifestyle.

De monkey lamp van Seletti is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Staand, zittend en hangend. Ik koos voor de zittende uitvoering, omdat deze qua afmeting prachtig in mijn vensterbank past. Leuk detail is dat de aap met zijn tenen net iets over de rand zit alsof hij deze vastklemt in zijn zittende pose. Dit maakt hem ideaal voor leuke plekjes als de vensterbank, op de rand van een kast enz. Voor het fotograferen kon ik dus lekker creatief aan de slag gaan en hem op allerlei kasten en krukjes plaatsen.

Klein minpuntje vond ik de bijgeleverde lichtbron. Tenzij je echt op zoek bent naar een fijne felle (lees)lamp; dan is hij perfect! Maar ik was meer op zoek naar een zachte, warme lichtbron. Gelukkig vond ik via FonQ al snel een perfecte led-lamp die aan mijn eisen voldeed.

Ik ben super blij met mijn Monkey lamp die mijn ongezellige vensterbank inmiddels een flinke boost heeft gegeven. Ben jij net als ik op zoek naar een mooie (tafel)lamp? Neem dan eens een kijkje in het uitgebreide assortiment van FonQ. Tip: Momenteel krijg je 20% korting op een geselecteerd aantal lampen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Review | Monkey business