Mijn kersttafel


Ik had me nog niet eerder verdiept in een mooie tafelsetting voor Kerst omdat ik in mijn inie minie appartementje geen ruimte had voor een eettafel en ik dus met mijn bord op schoot (voor de tv) mijn maaltijden nuttigde. Kerst 2014 zat ik nog volop in de verbouwing maar droomde ik stiekem al wel van een mooie kerstafel. Dit jaar kon ik hem eindelijk gaan realiseren! Maar eigenlijk wist ik helemaal niet wat ik wilde. Ik hou van rust en eenvoud op tafel, maar omdat ik eigenlijk helemaal geen compleet servies in bezit had en mijn bestekset oud, lelijk en een combinatie van meerdere soorten was zou het natuurlijk nooit gaan lukken om de tafel mooi op te maken voor Kerst.

Vaasje links; Loft, Vaasje rechts; Wibra

Ondanks ik tegenwoordig een grote eettafel heb zit ik nog steeds meestal met mijn bordje op schoot. Daarom vond ik het best zonde om een klap geld uit te geven aan een servies en een nieuwe bestekset. Enkele weken terug bij Ikea besloot ik echter dat het nu toch echt tijd werd voor een mooi en compleet serviesgoed en dus kocht ik ontbijtborden, dinerborden en soepkommen van de Myndig serie. Wel vraag ik me af hoe ik in vredesnaam een pannenkoek of pizza ga eten op een rechthoekig bord… (Gooi mijn allergaartje aan servies toch nog maar niet weg…) Ook kocht ik een mooie maar eenvoudige bestekset en ben ik eindelijk in het bezit van dessertlepels! (eet z√≥oveel fijner dan een soeplepel of theelepel weet ik inmiddels)

De basis voor mijn Kersttafel was klaar! Wat nog ontbrak was kleur… Ik heb okergeel overwogen maar wilde toch een kleur die meer bij Kerst hoort en al gauw kwam ik bij goud uit. Bij Xenos kocht ik voor weinig geld veel leuks! O.a de servetten, goudkleurige theelichtjes en schoteltjes haalde ik hier. Bij Hema kocht ik de prikkers met gouden ster en de sap/waterglaasjes met gouden stippels. Hier heb ik ook nog een waterfles van maar ik was zo stom om die tijdens mijn fotosessie in de koelkast te laten staan…

Marmeren plank; Blokker, Schaaltje hert; Sissy Boy

 

Terwijl ik dit schrijf is Kerstavond net voorbij en heb ik genoten met familie van een fijn diner. Wel was ik stiekem een klein beetje bezorgd dat mijn witte tafelkleed de avond niet zou overleven (soms baal ik echt van mijn perfectionisme!) Op naar eerste en tweede Kerstdag die ik met familie en vrienden door ga brengen. Ik wens jou een hele gezellige, liefdevolle en sfeervolle Kerst toe! En leuk dat je tussen de Kerstdrukte door nog even tijd hebt gemaakt om mijn blogpost te lezen… :-)

 

Liefs, Sandra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Mijn kersttafel