DIY Kerstposter


Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik geen Crea Bea ben. Ik ben altijd super jaloers op de vele mooie DIY projectjes die ik voorbij zie komen op Pinterest en Instagram. Vooral in de decembermaand zie ik allerlei leuke dingen voorbij komen van een kerstster gemaakt van houten latjes tot aan kersthangers van klei.

Ik waag me maar niet meer aan zulke activiteiten want ze draaien altijd op hetzelfde uit; woede, frustratie en een voorwerp wat door de kamer vliegt. Vorig jaar Kerst was ik uiterst geconcentreerd bezig met het schilderen van allemaal kleine kerstboompjes op een kussenhoesje (alá Fine Little Day) en liet ik halverwege de kwast (met klodder verf) op het hoesje vallen… Je begrijpt al dat ik me luid vloekend heb ontdaan van het verpeste kussenhoesje. Ik had pas na de Kerst weer de moed om het uiterst voorzichtig nog eens te proberen. Resultaat; verkrampte vingers maar een verdomd goed gelukt kussenhoesje.

December 2015 gaat het toch weer een beetje kriebelen en kan ik me niet bedwingen om weer eens de handen uit mijn creatieve mouwen te steken. Dit maal bespaar ik me de knutselstress. Ik had een idee wat iedere diy-liefhebber die vervloekt is met twee linkerhanden zonder moeite kan maken. Het is een van de eerste vaardigheden die je in de kleuterklas aangeleerd krijgt; scheuren en plakken! Easy peasy dus!

Ik printte een basic afbeelding van een kerstboom via Google. Klik hier voor de link. Deze vergrootte ik onder een kopieerapparaat zodat hij mooi passend is op een A3 vel. Bij Søstrene Grene kocht ik mooi glanzend en mat papier in de kleur goud. Ze hebben een ruim aanbod in verschillende kleuren papier. Maar omdat ik voor oker en mosterd geel tinten gecombineerd met mintgroen wilde gaan, bracht ik een bezoekje aan de bouwmarkt. De bouwmarkt…? (Ik hoor je denken) Op de verfafdeling van Gamma zijn ontzettend veel kleurstaaltjes te vinden en dus ook in de kleuren die ik zocht.


En dan kan het scheuren, knippen en plakken beginnen! De omlijning van de boom wilde ik mooi strak, dus die delen knipte ik. Binnen in de boom scheurde ik het papier zodat er een grappig effect ontstaat. Het glanzende goudpapier diende als achtergrond en ik liet telkens bewust wat ruimte tussen de papierscheursels zodat deze zichtbaar werd. Wanneer je naar het eindresultaat kijkt lijkt het alsof ik lukraak heb zitten scheuren en plakken, maar ik heb heel bewust gekeken naar de balans in kleuren en de gouden achtergrond die als een soort crackle effect naar voren komt.

Ben je net als ik geen Crea Bea maar vind je het leuk om deze poster ook te maken voor Kerst (kan ook gezellig samen met de kids!) dan zou ik het super leuk vinden als je de foto van het resultaat deelt op Instagram en mij tagt zodat ik kan meegenieten van je knutseltalent! (Oh en als je wel Crea Bea bent is deze DIY ook erg leuk!)

Liefs,
Sandra


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “DIY Kerstposter