Normann Copenhagen | Mooi geFORMd design!


We hebben allemaal zo onze favoriete designmerken met hun bijbehorende producten. Het is geen geheim dat ik van Scandinavisch design houd en Normann Copenhagen is voor mij hét merk op dit gebied. Met “sponsoring” van mijn lieve moeder kocht ik vorig jaar de Block Table, een mobiele bijzettafel die ik eenmaal gespot niet meer uit mijn hoofd kreeg. Zo ontstond mijn liefde voor dit mooie merk. Na de Block table volgde de Tablo salontafel en nu mag ik mijzelf trotse eigenaar van de Form armchair noemen. Allen zijn verkrijgbaar bij Sterk Online. Terwijl ik deze blog schrijf heb ik ze alledrie bij elkaar uitgestald en valt het op hoe prachtig de verschillende designs op elkaar afgestemd zijn. Daardoor vormen zij een mooie eenheid in mijn interieur. 

Een klein stukje geschiedenis…

In 1999 is Normann Copenhagen opgericht door Jan Andersen en Poul Madsen met de visie een verschil te maken in de design wereld. Binnen vijf jaar tijd hebben zij in samenwerking met verschillende talentvolle ontwerpers meer dan 38 producten op de markt gezet. Vanaf 2009 werden de eerste meubels zoals tafels, kasten en stoelen uitgebracht en vandaag de dag blijft Normann Copenhagen verrassen met zijn spannende, gedurfde en eigentijdse design producten.

Form serie

De Deense Simon Legald is een van deze talentvolle ontwerpers en haalde zijn inspiratie voor de Form serie uit honderden ontwerpen van stoelen door de geschiedenis heen. Het begon allemaal als afstudeer project aan de Royal Danish Academy of Fine Arts en de uiteindelijke Form serie is het resultaat van meer dan twintig prototypes gecreëerd in een tijdsbestek van drie jaar. Er is dus heel wat tijd en inspanning gaan zitten in zijn zoektocht naar de perfecte stoel. En dit is te zien! Wat ik erg mooi vind aan het ontwerp is de naadloze overgang van het houten onderstel naar de kuip gemaakt van propyleen. Waar normaal gesproken schroeven of bouten zichtbaar zijn (kijk maar eens goed naar je Eames stoelen) heeft Simon in zijn ontwerp ervoor gezorgd dat je geen schroevendraaier of inbussleutel nodig hebt. Tevens is het volgens een woordvoerder van Normann Copenhagen zo dat door middel van dit innovatieve ontwerp het mogelijk is om de stoel in de toekomst te voorzien van talloze verschillende type onderstellen. (mocht je deze ooit zat worden.. )

Sterk Online is officieel dealer van Normann Copenhagen (en nog vele andere design merken). Van deze Nederlandse webshop word je als Scandinavisch design liefhebber blij; heel erg blij. En hebberig, dus bereid je vast voor dat je wishlist uitgebreid gaat worden na het bekijken van het ruime aanbod in Normann Copenhagen producten.

 

 


 

 

 

 

 


                   

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Normann Copenhagen | Mooi geFORMd design!