De plant box | Design voor je planten


Een Instagram hit kun je hem wel noemen. Ik heb het over de Plant Box van Ferm Living. Ik zal eerlijk zijn; dit item had echt even tijd nodig om te groeien bij me. Je kunt het vergelijken met dat ene liedje op de radio wat je eigenlijk niet zo aanspreekt. Na een paar keer luisteren ben je ineens helemaal om en krijg je het liedje maar niet uit je hoofd.

Aangenaam verrast

Dat is wat er bij mij gebeurde met de Plant Box. Ik zag hem veel voorbij komen op Instagram en langzaamaan ontwikkelde ik er een zwak voor. Ik was om toen ik zag dat er een uitvoering in Dusty Rose uitkwam. Nadat ik na lang piekeren ook een tof plekje gevonden had, besloot ik hem dan eindelijk te bestellen.

Nog niet eerder heeft een item mij zo verrast als de Plant Box. Tijdens het uitpakken van de doos voelde ik de stevigheid van het materiaal. Want hoe minimalistisch hij ook oogt; het materiaal is mooi zwaar en dat geeft hem body. Twee roze Evian kratjes moesten plaats maken voor de Plant Box en hoewel ik de kratjes nog steeds tof vind heb ik hier geen moment spijt van gehad. Het leuke aan de Plant Box is dat hij voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Wat je bijvoorbeeld niet ziet op de foto is dat ik hem ook gebruik voor mijn dagelijkse rommeltjes zoals de telefoonoplader of mijn fotocamera.

De Plant Box is multifunctioneel. Naast een leuke plant of andere stylingsitems is hij super handig voor de dagelijkse spulletjes die je liever uit het zicht, maar wel voor het grijpen hebt liggen.

Traditioneel Scandinavisch design

De Plant Box is een ontwerp van de Deense designer Trine Andersen. Zij is tevens oprichtster en hoofd designer van Ferm Living. Trine is afgestudeerd grafisch ontwerpster en startte in 2005 haar bedrijf. De veelzijdige collectie van Ferm Living wordt gekenmerkt door haar liefde voor traditioneel Scandinavisch Design, duurzame materialen, functionaliteit, eenvoud en grafische patronen.

Design voor je planten

Planten geven je huis warmte en sfeer. Maar ik vind de pot of bak waarin je hem plaatst minstens zo belangrijk. Ben jij ook gek op mooie bloempotten of design plantenbakken? Wist je dat er ook een kleine versie verkrijgbaar is van de Plant Box? De kleine versie is ideaal voor als je wat kleiner behuisd bent of bijvoorbeeld voor op het aanrecht met daarin je favoriete kruidenplantjes . Zowel de grote als de kleine variant zijn beide in een tal van kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in zwart, grijs, donker grijs, dusty blue en donker groen.

Ik ben inmiddels verknocht aan de plant box en wil hem nooit meer kwijt. Heb jij ook een item in huis staan of op je wensenlijstje wat even moest ‘groeien’ bij je?

 

Deze blog is in samenwerking met Mister Design 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.