Tiny Miracles | Hoe kleine wonderen een groot verschil maken


Een leeg waterflesje waar toch geen statiegeld op zit of een lege wijnfles na een gezellige avond met vriendinnen.  Je tovert deze in no time om in een ultra hippe bloemenvaas. Het scheelt je weer een tripje naar de plastic of glascontainer… ;) Op Instagram zijn ze inmiddels al een begrip; de Paper Vase covers van Tiny Miracles Foundation. (In samenwerking met ontwerper Pepe Heykoop)

Een moment voor reflectie

Laurien Meuter, oprichtster van de Tiny Miracles Foundation werd na een ernstig ongeluk gedwongen tot het nemen van zes maanden rust. Een periode waarin ze reflecteerde op haar carrière in de financiële sector. Daaruit concludeerde ze dat ze een meer betekenisvolle richting op wilde. Ze besloot haar carrière te laten voor wat het was en haar aandacht op een kleine, in armoede levende gemeenschap in een sloppenwijk van Mumbai, India te richten. Wat begon met het financieel ondersteunen van een paar families zodat hun kinderen naar school konden, resulteerde in de start  van de huidige Tiny Miracles Foundation.

Samen bereik je meer 

Met de Tiny Miracles Foundation heeft Laurien nog meer bereik weten te realiseren en zo kan er een nóg groter verschil gemaakt worden. Samen met Pepe Heykoop, afgestudeerd aan de Design Academie in Eindhoven richtte ze naast de stichting een sociale onderneming op. De ontwerpen van onder andere de Paper Vase covers worden in India met de hand vervaardigd. Tiny Miracles Foundation biedt hiermee werk aan meer dan honderd Indiase vrouwen. Ook hebben zij de sombere levensomstandigheden van zevenhonderd extreem arme mensen verbeterd. De ultieme wens van Laurien en Pepe is om de gemeenschap in deze sloppenwijk in Mumbai in staat te stellen om zelfvoorzienende burgers te worden. Dit willen zij in het jaar 2020 bereikt hebben en ze zijn al halverwege!  Hierbij wordt gebruik gemaakt van een nieuw liefdadigheidsmodel die zich richt op vijf pijlers: onderwijs, gezondheidszorg, sociaal bewustzijn, werkgelegenheid en het vieren van tradities.

Fair Trade

Voor mij zijn producten waar een humanitair doel achter schuilt  altijd extra speciaal; omdat je weet dat je met de aanschaf ervan niet alleen een heel mooi stukje design in huis hebt staan maar je ook een klein steentje bij kunt dragen. Een vaas die je een goed gevoel geeft dus!  Toch probeert Tiny Miracles het  typische Fair Trade stereo type te voorkomen. Laurien en Pepe geloven dat elk product zichzelf zou moeten verkopen vanwege het mooie ontwerp, de originaliteit en innovatieve gebruik van materiaal; ongeacht het humanitaire doel erachter.

Voor elk wat wils

De Paper Vases zijn inmiddels in ontzettend veel kleurstellingen en designs verkrijgbaar;  voor elk wat wils dus. Voor deze blogpost stylde ik het grote formaat ‘Red Gradient’ en het kleinere zusje ‘Pink tones.’ Met een eenvoudige lege wijnfles en een leeg waterflesje heb ik ineens een super hippe vaas op tafel staan.  De Paper Vases worden in een bijpassende envelop geleverd en vouw je heel gemakkelijk uit tot vaas cover. Wat is jouw favoriete kleur? En hoe denk jij over Fair Trade producten?

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Tiny Miracles | Hoe kleine wonderen een groot verschil maken

  • Verie

    Wat een gaaf blogartikel! Ik heb de shop opgeslagen om er eens rustig in te neuzen, prachtige vazen maken ze en een heel mooi verhaal erachter. Daar houd ik van! Fijne avond.

    Lieve-groetjes,
    Verie