Transloetje | Het gemakkelijke mee-neem lampje


Ken je dat? Een donker, ongezellig hoekje in de woonkamer waar het neerzetten of-hangen van een lamp niet mogelijk is omdat er geen stopcontact aanwezig is. Het gebruiken van een meterslang verlengsnoer is in mijn geval behoorlijk zichtbaar en lelijk op de betreffende plek. Jarenlang brandde ik er kaarsen om zo toch sfeer te creëren in die hoek. Heel veel kaarsen… Niet altijd even praktisch en even een avondje geen kaarsen aan is dan bijna al geen optie meer omdat die donkere hoek je dan alleen maar meer irriteert. De oplossing vond ik onlangs in Transloetje; de draadloze tafellamp van Fatboy.

Nostalgie

Het Nederlandse Fatboy kent iedereen nog van de heerlijke giga zitzakken en is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldmerk. Maar naast verscheidene outdoor producten en zit-accessoires kent het merk ook een flinke collectie tafellampen, hanglampen, staande lampen en buitenlampen. Transloetje is de opvolger van de welbekende Edison the Petit en qua vormgeving voelt hij heel vertrouwd. De nostalgische schemerlamp van mijn grootouders, maar dan uitgekleed tot de basis. Geen franjes, geen poespas; een minimalistisch design met een schattige uitstraling.

It’s all in the name

Transloetje heeft een grappig klinkende naam met een dubbele betekenis. Trans staat voor het transparante uiterlijk van de lamp en ‘luce’ betekend licht in het Italiaans wat weer fonetisch vertaald is naar ‘Loetje.’ Met een licht tikje op de voet verander je heel gemakkelijk de lichtsterkte en schakel je de lamp aan en uit. Ik koos voor een roze exemplaar (violet), maar Transloetje is in maar liefst acht kleuren verkrijgbaar (geel, groen, blauw, oranje, blauw, grijs, transparant en dus violet).

Draadloze gezelligheid

Transloetje valt op dankzij het materiaal, de vorm en de vrolijke kleurtjes. Doordat Transloetje doorzichtig is trekt de LED lamp, die eruit ziet als een ouderwetse gloeilamp de aandacht. Het vrolijk gekleurde snoertje dat van de lichtbron naar de accu loopt is hierdoor ook mooi zichtbaar. Misschien is dat nog wel het meest bijzondere aan Transloetje. Het feit dat deze vrolijke tafellamp zonder snoer & stekker urenlang brand maakt hem zo uniek. Ik ben verlost van het donkere hoekje in de woonkamer en komende zomer gaat hij zelfs lekker mee naar buiten! Transloetje is het perfecte meeneem lampje en daardoor een gezellige metgezel waar je ook naartoe gaat.

Wat is jouw favoriete kleurtje van Transloetje?

 

 

Deze blog is in samenwerking met Fatboy

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Transloetje | Het gemakkelijke mee-neem lampje