Dost | Een stoel die je omarmt


Puik Art bestaat vijf jaar. Tijd voor vernieuwing, want ‘Art’ mag je vanaf nu weglaten. Onder de naam Puik gaat het bedrijf verder en behalve een nieuwe naam is er ook een geheel nieuwe collectie waar we ons weer aan kunnen verlekkeren. Vergeten wat Puik ook alweer precies onderscheidt van andere designlabels? Hieronder een korte opfris beurt. 

Wat doet Puik?

Puik biedt jonge, getalenteerde productontwerpers de kans om hun product op de markt te brengen. Op het moment dat een designer zijn of haar ontwerp aanlevert (en Puik is hier enthousiast over), regelen zij het hele traject van productie tot aan het uiteindelijke product dat in de winkel komt. Ideaal voor de beginnende ontwerper of de ontwerper die zich vooral graag op het creatieve proces richt.

De Dost fauteuil uit de nieuwe Puik collectie

Lekker knuffelen met Dost

Met de komst van een nieuwe art-director, Tineke Beunders (van Ontwerpduo) is de stijl van Puik helemaal vernieuwd. De focus lag eerder voornamelijk op accessoires en klein meubelen en nu vind je ook groter meubilair in de collectie. Een verrassend voorbeeld hiervan is de Dost fauteuil. Dit prachtige ontwerp lijkt je bijna te willen omarmen met haar brede, omsluitende armleuningen en heerlijk zachte wollen stoffering. Dost is zo’n type fauteuil waar je eenmaal in gezeten hebt, je nooit meer uit wil komen. Volgens Puik is deze lounge stoel dan ook geïnspireerd door een van de grootste basisbehoeften van de mensheid; comfort. “Of je nu een slechte dag hebt of weg wilt kruipen met een goed boek, enkele momenten van rust in de Dost is zo opbeurend als een knuffel van een oude kameraad” (bron: Puikdesign.nl)

Dost lijkt je te willen omarmen met haar brede armleuningen

Designer Rianne Koens

Rianne Koens is de ontwerpster van Dost en raakt geïnspireerd door de Oosterse cultuur. Zij probeert deze te transformeren in eenvoudige, Westerse interieurontwerpen die aan onze behoeften voldoen. Rianne is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en heeft naast haar eigen bedrijf Otura Design al verscheidene producten ontworpen in samenwerking met Puik. Denkend aan bijvoorbeeld de Tepsi bijzettafel en de Toot wandhaken. De Oosterse inspiratie voor haar ontwerpen wordt duidelijk wanneer je Dost intypt in Google translate. Het is namelijk Turks voor ‘kameraad.’  En dat is iets wat Rianne vast en zeker heeft willen uitstalen met dit ontwerp, want zo voelt de Dost echt wanneer je hierin plaats neemt.

Verschillende uitvoeringen

Dost lijkt natuurlijk met haar prachtige gele kleurtje helemaal gemaakt voor mijn huis. Ik moet ook zeggen dat dit echt zo voelde toen ik haar knus voor de open haard neerzette. Uiteraard is hij in meerdere kleuren te bestellen. Om precies te zijn in donker en in licht grijs en ook nog in een prachtige wit/creme variant. Benieuwd geworden naar Dost of naar de andere toffe producten uit het nieuwe assortiment? Neem eens een kijkje op de website van Puik.

 

 


 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.