Personal Favourites | De vijf mooiste design klokken


Ik heb een bekentenis af te leggen… Bij velen is bekend dat ik een (nog steeds groeiende) verzameling stoelen, kussens en vazen heb, maar dat ik ook heel hebberig wordt van mooie design klokken is wellicht wat onopvallender gebleven… Klokken zijn lange tijd een soort noodzakelijk kwaad geweest.. Het is dat je ze nodig hebt maar… de meeste klokken zijn gewoon niet zo stijlvol… Had ik het even mooi mis! Toen ik net startte met bloggen ontdekte ik hét Nederlandse Designlabel op het gebied van klokken; LEFF Amsterdam. Nu kwam ik er via MisterDesign achter dat zij naast dit merk nog veel meer toffe designklokken in de shop hebben staan. Voor Koseligblog zet ik mijn vijf favorieten op een rijtje in willekeurige volgorde.

1. Block Alarm Clock – LEFF Amsterdam

Bij dit toffe klokje is het allemaal begonnen! Toen ik net begon als blogger schreef ik een blogpost over deze stijlvolle klok/wekker. Ik ontdekte dat tijd ook op een mooie manier weergegeven kan worden en dat een klok of wekker allesbehalve lelijk hoeft te zijn. En dat is te zien aan de compacte Block wekker die met zijn afmetingen van 8,5 x 8,5 x 6 cm perfect op mijn altijd overvolle nachtkastje past. Door het eenvoudige, strakke design van de wekker past hij in vrijwel ieder interieur. De stalen behuizing en fraaie wijzerplaat die met een druk op de snoozebutton verlicht wordt maakt dat de Block wekker naast zijn mooie ontwerp ook heel functioneel is.

2. Tube clock – LEFF Amsterdam

Onlangs schreef ik wederom een blogpost over een tof item van dit merk; de audio Tube. In ditzelfde ontwerp is ook een klokje verkrijgbaar, die qua stijl helemaal past bij het audio spelertje. De Tube clock is tevens door Piet Hein Eek ontworpen en geïnspireerd op een geëxtrudeerde ring. (extruderen is een techniek waarbij je met kracht een materiaal door een mal perst) Grappig hoe een goed idee zo eenvoudig kan zijn! De Tube clock is een absolute must voor iedere Piet Hein Eek liefhebber.

3. Qlocktwo Touch tafelklok – Marco Biegert

De Qlocktwo Touch Tafelklok van Marco Biegert en Andreas Funk is een wel heel bijzondere klok. De tijd wordt namelijk in woorden weergegeven op het display. De tijdsweergave verandert iedere vijf minuten terwijl de tussenliggende minuten met kleine lichtpuntjes in de hoeken worden aangegeven. De frontplaat is uit Acryl vervaardigt en wordt geleverd in verschillende kleuren. Deze zijn ook nog eens gemakkelijk om te wisselen vanwege de magneten waarmee ze bevestigd zijn aan de body.

4. Marble time clock – Zuiver

Ik ben helemaal verzot op de marmertrend en deze prachtige klok van Zuiver staat dan ook al een behoorlijke tijd zéér hoog op het wensenlijstje. Wat is er nu niet mooi aan deze eenvoudig, maar prachtig vormgegeven ronde klok gesneden uit marmer. De goud/bronzen wijzers maken het helemaal af voor mij. Dit pareltje is in meerdere varianten verkrijgbaar waaronder donkergroen, zwart, grijs en mijn persoonlijke favoriet wit!

5.Cor Unum Bubble klok – Jorine Oosterhoff

De Cor Unum Bubble klok is het prachtige ontwerp van Jorine Oosterhoff. Zij staat bekend om haar prachtige creaties van keramiek en dit bijzondere design laat ‘zeepbellen’ langs de klok omlaag zakken. Volgens Jorine besteden we te weinig tijd aan zeepbellen.We zien deze ten slotte iedere dag! Of je nu de afwas doet of lekker aan het badderen bent. Om die reden besloot zij dit moment te ‘bevriezen’ in haar bijzondere ontwerp. De Bubble klok is verkrijgbaar in wit, blauw en groen. Allen vervaardigd van keramiek met een mooie matte afwerking.

 

Dit artikel is in samenwerking met MisterDesign tot stand gekomen en gebaseerd op mijn persoonlijke favorieten binnen het aanbod van MisterDesign.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.