5 Design kapstokken | Voor de vergeten plek in huis


De hal is vaak een vergeten plek in huis. Waar we ons in de woonkamer, slaapkamer en keuken vaak uitleven op de styling is de hal in veel gevallen een plek waar je liever maar niet te lang blijft. Dit vanwege de vele schoenen, jassen en sjaals die de ruimte rommelig doen lijken . Qua styling is het ook best lastig, want de meeste huizen hebben niet een hele ruime hal en een grote kapstok komt dan al gauw op je af.

Toen ik (inmiddels alweer bijna drie jaar geleden) op huizenjacht was heb ik heel wat huizen bezichtigd met krappe halletjes. Nu werd ik toevallig verliefd op een huis met een ruime hal, dus is het wellicht gek dat ik nu juist over krappe halletjes schrijf. Maar omdat ik vind dat de hal echt niet vergeten mag worden in de styling van je huis, zet ik mijn vijf favoriete  (en ruimtebesparende) kapstokken op een rijtje. De hal is tenslotte de entree tot  je paleis en die verdient een beetje meer aandacht, niet?

In deze top vijf zal je zien dat ik van muurhaken houd! En ik hoef je vast niet te vertellen dat deze niet persé als kapstok gebruikt hoeven te worden, maar dat deze vaak ook prima voor andere doeleinden (lees: voor de mooi!) gebruikt kunnen worden.

Gymhook – Hay

De gymhook van Hay is overduidelijk geïnspireerd op de turnringen die je in de meeste sportzalen vast weleens hebt zien hangen of zelf (vroeger) aan hebt gehangen tijdens de gymles. Deze muurhaken vind je in de meest uiteenlopende kleuren, maar ook in een mooie eikenhout variant. Naast de functie van kapstok is de vorm van de ring ook uitermate geschikt in de keuken. Bijvoorbeeld  voor het gemakkelijk weghangen van je theedoeken.

Dots – Muuto

What’s not to love? De Muuto Dots vind ik persoonlijk het allermooist in een groepje aan de muur. Lekker variëren met de meest toffe kleurtjes gecombineerd met (eiken)hout varianten. De ontwerper van de Dots, Lars Tornøe heeft maar liefst twee titels in de wacht gesleept met zijn ontwerp; designer van het jaar in Noorwegen en hij is winnaar van de Award for Design Excellence. ‘the dots’ ontwierp hij speciaal voor Muuto en is zelfs onderdeel van de permanente collectie van het Danish Design Centre. Met deze wandhaken heb je een ultiem stukje design in je hal (of elders in huis) hangen.

Bubble – Petite Friture

De Bubble wandhaak kende ik nog niet, maar ik viel meteen als een blok voor dit bijzondere ontwerp. Deze wandhaak ontworpen door Vaulot & Dyèvre is met de hand geblazen in een mal en in twee maten verkrijgbaar. De wandhaken zijn onvoorspelbaar in hun vorm en daardoor duidelijk geïnspireerd op zeepbellen. De Bubble wekt wellicht de illusie om kwetsbaar te zijn vanwege zijn transparante uiterlijk, maar beschikt over een sterk verankeringspunt. Deze beauty is verkrijgbaar in de kleuren koraal, blauw, grijs en geel.

Anker – Menu

Oké, het Anker kledingrek is niet bepaald klein te noemen en zal misschien niet in iedere hal goed tot zijn recht komen maar ik moet de lezers met een ruime hal ook een beetje tegemoet komen natuurlijk.. En voor diegenen met een kleine hal kunnen hem natuurlijk ook voor zijn oorspronkelijke doel, als kledingrek gebruiken op de slaapkamer.  Het komt erop neer dat deze beauty van mij gewoon niet mocht ontbreken in het lijstje van favoriete kapstokken.  Het Anker kledingrek is een ontwerp van Christian Troels & Jonas Poulsen voor het bekende designmerk Menu.  Aan het rek is er veel ruimte voor jassen en sjaals en hieronder op het plateau kun je je favoriete schoenen mooi uitstallen!

Utilitile Hooked Kapstok – Ethnicraft

De Utilitile hooked kapstok van Ethnicraft heeft niet bepaald een makkelijke naam om uit te spreken en ik moest hem even een paar keer nalezen of ik het goed gespeld had. Maar de schoonheid van deze kapstok maakt deze tongbreker meer dan goed! Dit ontwerp van Patrick Turner maakt deel uit van een prachtige collectie meubelstukken speciaal voor in de hal. De serie bestaat uit een wandplank, spiegel, blank front en kapstok. Door gebruik te maken van massief hout (eiken of teak)ontstaat er een warme sfeer in de hal en dat geeft meteen veel sfeer in de ‘vergeten’ ruimte van je huis.

Op zoek naar een mooie design kapstok? Deze vind je op de website van MisterDesign.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.