Philips Hue | Spelen met licht


De afgelopen dagen hebben we een klein voorproefje gehad van de lente. We genoten volop van het zonnetje en merken daarnaast dat het langzaamaan weer langer licht is. Jammer genoeg blijft het in ons kikkerlandje vaak bij dat voorproefje. ‘Maart roert zijn staart’ zegt het spreekwoord niet voor niets. De eerste zonnige lentedagen worden nog met regelmaat afgewisseld met sombere, regenachtige dagen. En juist op die dagen heb ik extra behoefte aan gezellige, warme verlichting in huis.

Van de kerstboom nam ik in januari afscheid en sindsdien mis ik toch een beetje de ‘gezelligheidsverlichting’  in huis. Gezelligheidsverlichting is voor mij verlichting die niet perse nodig is om het huis ‘s avonds goed te verlichten, maar dat extra beetje licht dat een saai hoekje nét even iets gezelliger maakt. Vaak creëer ik die sfeer door gezellig de kaarsen aan te steken maar ik heb niet iedere avond zin om dit te doen. (ben ook stiekem een beetje bang voor het effect van roet op de muren na langdurig kaarsgebruik)

Via verschillende (social)media leerde ik de ‘intelligente lampen’ van Philips kennen. Met de Philips Hue White & Color ambiance starterset kun je heel gemakkelijk de bijgeleverde lampen bedienen via een app op je smartphone of tablet. Je koppelt de zogenaamde bridge via de router aan je Wifi netwerk en zo kun je overal in huis en zelfs buitenshuis je lampen bedienen. Vanwege mijn onregelmatige werk is het prettig dat ik waneer ik een late dienst of slaapdienst draai ik vanaf afstand mijn lampen aan en uit kan zetten. Dit geeft mij een veilig en prettig gevoel.

Maar de voornaamste reden dat ik graag de Philips Hue lampen wilde uitproberen was natuurlijk vanwege de vele mogelijkheden op gebied van kleur, warmte en helderheid. Ik heb al jaren de Philips Living Colors lamp en deze beviel altijd prima maar één lamp in je woonkamer maakt natuurlijk niet echt het verschil en het grote voordeel van de Hue lampen vind ik dat je deze in al je lichtarmaturen kunt draaien. (met een E27 fitting) Met een keuze uit maar liefst 16 miljoen kleuren speel je ongelimiteerd met licht en heb je de mogelijkheid deze aan te passen aan je stemming, activiteit en niet geheel onbelangrijk je interieur!

Ik heb de Hue set nu een aantal maanden in gebruik en merk dat ik er bijna dagelijks mee aan het ‘spelen’ ben. In het weekend, wanneer de kaarsjes gezellig branden kies ik vaak voor een zachte, roze gloed door de woonkamer. Doordeweeks stem ik de kleur en warmte af op de andere aanwezige lampen in huis. Mocht je net als ik geïnteresseerd zijn geraakt in de intelligente verlichting van Philips Hue neem dan eens een kijkje op de website van DM Lights. Hier vind je alle beschikbare Hue starterkits, maar ook de losse lampen, bridge e.d.

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Philips Hue | Spelen met licht