A little lovely neon light | De neon-trend


Neonverlichting is weer hip! En je hoeft hiervoor echt geen retro interieur te hebben met een jukebox die de hits van Elvis door de kamer laat schallen. Met een liefdevol woord  als ‘love’, een dromerige wolk of een stoere bliksemschicht voeg je een klein beetje vervlogen jaren ’50 in huis toe.

Neon verlichting stamt oorspronkelijk uit 1910 maar werd in de jaren ’50 t/m ’60 razend populair in de Verenigde Staten. Het is in feite een met neon (of ander edelgas) gevulde glazen buis waarin door middel van een gasontlading licht opgewekt wordt. Deze gasontlading wordt opgewekt door het aanleggen van een hoge spanning tussen de uiteinden van de buis. Hierdoor wordt het karakteristieke licht zichtbaar. En de naam ‘neon’  komt dus ook niet zomaar uit de lucht vallen; dit is de naam van een van de edelgassen die gebruikt wordt bij deze techniek. Het neon gas wekt een rood-oranje gloed op, maar helium geeft bijvoorbeeld een goudgele gloed.

A Little Lovely Company, bekend van onder meer de te gekke lightboxen speelt op een leuke manier in op de Neon trend. Voor een betaalbare prijs heb je een heel tof exemplaar van bijvoorbeeld de eerder genoemde wolk en  bliksemschicht. Maar houd je van alles wat met liefde te maken heeft is de ‘love’ light of de ‘heart’ light misschien wel iets voor jou. Ik vind ze allemaal super tof maar koos voor de ‘love’ light in een mooie warme geeltint. (de  neon lights zijn ook verkrijgbaar in roze of blauw!)

Uiteraard is de techniek tegenwoordig aanzienlijk verbeterd en hoef je niet bang te zijn dat deze hippe lamp je een vermogen kost aan energie. A Little Lovely Company maakt namelijk gebruik van energie zuinige led verlichting.

Dit geldt overigens ook voor de immens populaire lightboxes. Ik had al een A4 exemplaar voor mijn favoriete quotes, maar kan me nu helemaal uitleven met de lightbox XL! Deze heeft een formaat van maar liefst 29 x 59 x 6 cm. Met de bijgevoegde letters en symbolen* kan ik al mijn favoriete  quotes en teksten maken. (*124 stuks in totaal, waaronder naast de gebruikelijke letters dit maal ook toffe handgeschreven letters bijgevoegd zijn)

Nieuwsgierig geworden naar de Neon lights of Lightbox XL van A Little Lovely Company? Neem dan eens een kijkje op hun website!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.