Retro | Een vleugje van vroeger


Vintage en Retro zijn termen die je veel voorbij ziet komen en die momenteel erg populair zijn. Iedereen heeft wel een tof vintage item in huis; vaak gevonden bij de kringloop of overgenomen van een (over)grootmoeder of vader. Leuk weetje: een item dient 30 jaar of ouder te zijn wil het de stempel ‘vintage’ mogen dragen en het betreffende item dient ook kenmerkend te zijn voor die bepaalde periode. Dit houdt dus in dat niet alles over dertig jaar persé vintage te noemen valt…

In mijn vorige blogpost over de neon trend stipte ik al even kort de retro trend aan. Ik denk bij het woordje ‘retro’ al gauw aan interieur items met een hoog Elvis Presley gehalte of knallende flower power kleur-taferelen. Maar retro betekent eigenlijk niets meer dan dat de vormgeving van items van nu gebaseerd zijn op die van eerder gemaakte producten. Het is dus niet zozeer een letterlijke kopie, maar een inspiratie op iets van vroeger. Mijn afkeer van het woord kan ik dus hiermee per direct laten varen!

Iedereen heeft naast dat vintage item ook wel een of meerdere retro items in huis staan. Veel meubels en accessoires die nu hip zijn grijpen namelijk terug naar trends van vroeger. Dit fenomeen is niet alleen bekend in de mode, maar ook in grote mate aanwezig in de interieur wereld. Zo dacht mijn moeder bij de prachtige roze fauteuil die ik bij Westwing bestelde meteen aan haar jeugd terug. Uiteraard waren er destijds andere kleurtjes en stoffen hip, maar de stoel bracht haar meteen terug naar toen…

Ik snap wel dat dit ontwerp terug is van weggeweest, want met dit fijne frisse pastel kleurtje en het mooie lichte eiken onderstel ziet deze stoel er super trendy uit. Dan heb ik het nog niets eens over het comfort. Omdat ik één bankstel in het zitgedeelte van de woonkamer rustiger vond staan is een comfortabele fauteuil wat mij betreft een must. Dit exemplaar is alweer een tijdje in gebruik en hiermee een waar geschenk uit de hemel!

Hou de aanbiedingen van Westwing goed in de gaten, want met regelmaat zie ik deze stoel (in nog veel meer prachtige kleuren!) voorbij komen in de sale! Uiteraard vind je er ook genoeg ander moois, zelf ontvang ik de dagelijkse nieuwsbrief om goed op de hoogte gehouden te worden van toffe aanbiedingen. Ik ben erg nieuwsgierig hoe jij tegen retro items aankijkt en of je mening wellicht (net als ik) na het verdiepen in de betekenis ervan verandert is.

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.