Alambre | 70’s met een Mexicaanse twist


De jaren ’70 worden in de huidige interieurtrends duidelijk herleefd. Ronde vormen, geometrische prints, rotan, letterbakken en macramé hangers; allemaal uit de zeventiger jaren.. Mijn persoonlijke favoriet; de ietwat schuin staande puntvormige pootjes onder bijzettafels, stoelen of ander meubilair. Maar dit allemaal wel in een mooi modern jasje gegoten! De 70’s worden namelijk ook wel de ‘lelijke jaren’ genoemd. Hier kan ik mij iets bij voorstellen wanneer ik de toch wel erg drukke combi’s uit die tijd bekijk. Oranje-geel-bruine bloemenprints die werkelijk in ieder item terug leken te komen. Maar wanneer ik de 70’s in zijn huidige vorm zie kan ik niet anders concluderen dat deze ‘lelijke jaren’ best wel meevielen.

Dat de jaren ’70 een overvloed aan inspiratie bieden is te zien in de gevlochten lampenkappen van Kitsch Kitchen. De Alambre is geïnspireerd op een lampenkap van de rommelmarkt. Het materiaal (kunststof) wordt ook gebruikt voor de bekende Mexicaanse Acapulco stoelen uit Mexico. (dit zijn de hippe ei-vormige draadstoelen met een rond gat in de zitting) Leuk weetje; Alambre is Spaans voor draad. Door de mix van kleuren, de vorm en het materiaal is de Alambre een echte 70’s lamp; maar dan met een Mexicaans tintje!

Hoewel je bij deze kap kunt kiezen uit meerdere toffe kleuren, koos ik voor de neutrale witte versie. Ik had er al een mooi plekje voor gereserveerd in de slaapkamer. Waar ik in eerste instantie nog okergele en koperen accenten had, besloot ik om deze kleuren te verwijderen en verder te gaan met een rustige basis van lichte grijstinten, wit en hier en daar een accent van hout. Deze mooie lamp kwam dus als geroepen, want ik had nog een koperen pendel hangen die erg dominant aanwezig was.

De kap hang je gemakkelijk op aan een snoer met fitting; klik hier voor een ruime keus aan toffe kleurtjes. Wanneer je zelf al een snoer hebt liggen kunnen je deze ook gewoon gebruiken. De lamp brand ontzettend gezellig! ‘s Avonds ontwaart er een prachtig scala aan lichtbanen door de kamer als je hem aanzet. Doordat ik alle kleur heb ingeruild voor een rustig palet van grijs tinten is de Alambre kap een echte eye catcher in mijn slaapkamer. In mijn woonkamer hou ik van kleur, maar ben er nu toch wel achter dat mijn slaapkamer vooral rust uit moet stralen. En dat is meer dan gelukt met deze muy bien lampenkap van Kitsch Kitchen.

 

 

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Alambre | 70’s met een Mexicaanse twist