De Clork | Laat de tijd voorbij rollen


Met zijn ronde vorm heeft de klok Clork van Puik Art een speels uiterlijk. Een omlijsting van kurk met wit stalen wijzerplaat en zwarte wijzers maakt dit minimalistische design tot een waar pareltje in huis. De naam is een grappige samenvoeging van zijn kern eigenschappen klok en kurk (clock & cork) en dat vormt de catchy naam Clork! De voet van de Clork zit links onderaan en zorgt ervoor dat de klok stabiel staat ondanks zijn ronde vorm. Leuk detail; de wijzerplaat is uitneembaar uit het kurk waardoor het batterijcompartiment niet zichtbaar is. Tevens is het uurwerk van de klok opvallend stil waardoor hij erg prettig is in de slaapkamer. Zeker wanneer je een lichte slaper bent en je je gauw stoort aan omgevingsgeluiden.

De Nederlandse Ernst Koning is ontwerper van dit bijzondere klokje. Hij werkt onder zijn eigen label ‘ILIASERNST’ maar ook in opdracht voor Puik Art. Ernst heeft een Design Plus Award nominatie op zijn naam staan en heeft in 2012 een IF Concept Design Award mogen ontvangen; een van de grootste internationale designprijzen voor jong talent. Ernst is betrokken bij het algehele proces van zijn ontwerpen. Van creatief design tot aan de ontwikkeling van het product en de commerciële realisatie ervan. Hij haalt zijn inspiratie uit het alledaagse en vertaalt dit naar functioneel, elegant en verrassend design.

 

 

De Clork is 19 cm hoog en 19 cm breed en is in zowel zwart als naturel verkrijgbaar. Voor mij was de keus niet heel moeilijk. Het natuurlijke kurk combineert prachtig bij de houten details in mijn interieur en ik sta versteld hoe deze klok op ieder plekje in huis een echte eye catcher is. Hij ‘verhuist’ regelmatig alleen al binnen de vierkante meters van mijn woonkamer en ook op de slaapkamer komt hij prachtig tot zijn recht tegen een grijze wand. Ik overweeg een tweede exemplaar aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten!

 

 

Voor 49,95 scoor je dit pareltje al bij Museum Shop Den Haag. In deze online museumwinkel vind je een selectie van de mooiste artikelen die in de fysieke winkel in Den Haag worden verkocht. Smaakvolle producten uit verschillende Nederlandse musea  en stijlvolle cadeaus met een culturele touch. De collectie wordt voortdurend vernieuwd met  daarin het mooiste Nederlands Design, sieraden en (kunst)boeken. Enkele van mijn favoriete items zijn een poster van het meisje met de Parel, een toffe eigentijdse wijnkoeler (ook van Puik Art!) en een prachtige stapelvaas speciaal ontworpen voor het Rijksmuseum van Amsterdam.

 

Ben je net als ik enthousiast over de Clork? Klik hier om hem direct te bestellen bij Museum Shop Den Haag (je kunt hier aangeven of je voor zwart of naturel gaat). En wanneer je zelf in Den Haag bent, bezoek hen dan aan de Lange Voorhout (58b) in het oude centrum van Den Haag.

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “De Clork | Laat de tijd voorbij rollen