Audio Tube LEFF Amsterdam | Klein maar fijn!


Overal waar ik ga neem ik graag mijn muziek mee. Of dat nu in de trein is met mijn draadloze koptelefoon of in de auto met de inmiddels ouderwetse cd-speler. Van muziek krijg ik energie, zit ik lekker in mijn vel en hoef ik me niet te vervelen. Sinds de opkomst van draadloze Blue Tooth speakers hoef ik al helemaal nooit meer zonder muziek te zitten. Ideaal als ik boven de was opvouw of in de keuken sta te koken en ik niet helemaal van de buitenwereld afgesloten wil zijn. Ook al is het geluid fantastisch, je hoort verder helemaal niets meer bij het dragen van een koptelefoon. Probleem is alleen dat de meeste Blue Tooth speakertjes nou niet bepaald een lust voor het oog zijn… En als interieur liefhebber moet natuurlijk ALLES mooi vormgegeven zijn..

Bij MisterDesign stuitte ik op fantastisch audio design waar mijn hart toch wel even sneller van ging kloppen. En omdat ik op zoek was naar een klein, maar stijlvol apparaat viel mijn keuze al gauw op de Tube audio speaker van LEFF Amsterdam. Deze speaker is oprecht klein, maar héél fijn te noemen! Door zijn langwerpige, ronde vorm en een afwerking van RVS straalt de Tube elegantie & stoerheid tegelijk uit! Ik ben dol op messing, maar dit mooie stukje design is ook verkrijgbaar in zilver en koper kleur.

Het leuke is dat de Tube audio speaker ontworpen is door Piet Hein Eek en dat wanneer je je telefoon (of ander apparaat met Blue Tooth) hieraan koppelt je door the man himself toegesproken wordt met “Your device is connected.”  De eerste keer schrok ik er even van, maar nu moet ik vooral lachen om zijn overduidelijke Nederlandse accent. Deze persoonlijke touch van het apparaat vind ik erg leuk!

Het uitgangspunt van de Tube is een buis met een een geëxtrudeerde ring. Extruderen is een techniek waarbij je met kracht een materiaal (bijvoorbeeld aluminium) door een mal perst. Deze mal geeft een materiaal zijn uiteindelijke vorm. De speaker is naast zijn mooie design ook nog eens voorzien van de goede onderdelen en dit is te merken! Een mooi geluid voor een kleine speaker en de lithium polymeer accu zorgt ervoor dat ik heel wat uurtjes plezier heb voor hij weer aan de lader moet; twaalf om precies te zijn. Via een USB kabel laad ik hem gemakkelijk en snel weer op.

Ik gebruik hem met name in de keuken omdat ik tijdens het koken de gezelligheid van een muziekje miste en omdat hij qua ontwerp hier ontzettend mooi staat. Maar je neemt hem dus ook heel gemakkelijk mee naar andere plekken waar je graag voorzien bent van een fijn achtergrond muziekje. En met een bereik van maarliefst  zeven meter hoef je niet bang te zijn dat wanneer je even wegloopt met je telefoon in je broekzak de verbinding meteen wegvalt.

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.