Christmas confessions | The day after


Voor mij is december ‘the most wonderful time of the year’ en kan ik niet wachten totdat de tuincentra begin november beginnen met hun kerststyling. Dit is voor mij namelijk het ultieme moment om in de Kerststemming te komen. Ieder jaar roep ik weer “nu al?!?” en loop ik nog met een after summer dip rond. Maar zodra ik dan het eerste kerstliedje door de boxen hoor schallen ben ik om en kan ik niet wachten tot het december is en ik de boom kan versieren.

Kerst is echt iets waar ik naar toe leef, waar ik een warm en gezellig gevoel van krijg. Ik moet daarbij gelijk ook bekennen dat ik eigenlijk meer geniet van de aanloop er naartoe dan naar de daadwerkelijke feestdagen.. Ik hou namelijk helemaal niet zo van de plichtmatige aspecten van Kerst, maar eigenlijk meer van het met pyjamaatje op de bank; warme choco en een heerlijke foute Kerstfilm kijken! Helaas viel Kerst dit jaar nogal vroeg in de vakantie en dus heb ik het gevoel minder te hebben genoten van alle voorpret.

En terwijl ik via Instagram alweer Kerstvrije huizen voorbij zag komen van mensen die Kerstmoe zijn, besloot ik vanochtend toen ik uit bed kroop spontaan een Derde Kerstdag te houden! Na een fijne warme douche pakte ik mijn foute Kersttrui van de stoel, voorzag ik mijn Kerst-rode nagels van een beschermende topcoat en zette ik een dampende kop thee die volgens de verpakking naar ‘Candy Canes’ smaakt. Alles om dat heerlijke sfeertje nét even wat langer vast te houden!

Terwijl ik dit typ luister ik nog even naar al mijn favoriete liedjes van de Sky Radio top 101 Christmas songs, nip ik aan mijn theetje (hij smaakt écht naar zuurstokken!) en zie ik op mijn telefoon dat ‘Home Alone’ ieder moment gaat beginnen op RTL4. Fijn dat zij mijn Derde Kerstdag ook steunen! En Instagram… Ik zoek nog even lekker onder #christmasinterior naar mooie Kerstfoto’s en probeer de berichtjes a lá “opgeruimd staat netjes” of “Kerstboom eruit, plant erin” nog even gauw door te scrollen… Mijn boom & deco blijven sowieso nog een weekje staan! En voor wie net als ik ook nog even het Kerstgevoel vast wil houden; een hele fijne Derde Kerstdag!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Christmas confessions | The day after