Binnenkijken bij… | poezen-duo Amber & Belle


Op Instagram zie ik de meest mooie interieurs voorbij komen en wat mij dan opvalt is dat er in veel gevallen ook een gezellige viervoeter aanwezig is. Ik weet niet wat het is, maar een foto wordt toch nét even leuker met een ondeugende kat op de achtergrond (of juist heel prominent op de voorgrond!) Ook maakt het mij nieuwsgierig naar het verhaal van die dieren, want als eigenaar van een kat weet ik maar al te goed dat liefde voor interieur en deze aandoenlijk ogende pluizebollen soms een uitdaging kan zijn! Met regelmaat zal er op Koselig Blog een viervoeter uit een stijlvol huis in het zonnetje gezet worden. En we beginnen met  het verhaal van Amber & Belle. Zij wonen bij Instagrammer Marielle Timmer (Britzjes) Ik stelde haar een aantal vragen over het vrolijke  poezen duo!

Allereerst even wat feitjes op een rijtje. Amber en Bella zijn twee blauwe/lilac Britse Kortharen met een leeftijd van vier jaar. (Bella is een half jaartje jonger) Twee dames in de bloei van hun leven dus!  Ze wonen met veel plezier bij hun onderdanen Mariëlle en Bert in Assen. (katten hebben ten slotte geen baasjes!) De dames boffen maar, want ze gaan regelmatig logeren bij opa en oma (Mariëlle ’s ouders)

Amber op haar favoriete vachtje

Belle kruipt het liefst tegen haar baasjes aan, onder het dekentje!

Grappige anekdotes;

Amber is gek op dozen en bloempotten. Maakt niet uit hoe groot of klein ze zijn; zij kruipt er in! Nog zo’n gekkigheid van Amber is dat ze verzot is op de geur van net gewassen haar. Als het baasje op de bank zit moet haar neus er even ingestoken worden en het liefst likt ze het dan nog even op de kattenmanier schoon. Shampoo ruikt lekker, maar er gaat natuurlijk niets boven het luchtje van een kat moet Amber denken… Tot slot kruipt Amber het liefst via haar vrouwtjes schouders naar haar rug. Natuurlijk verwacht ze dat het vrouwtje in die houding blijft staan totdat zij uit gekroeld is…

Marielle; baasje van Amber & Belle

Bella heeft ook zo haar fratsen. Omdat zij niet zo van drukte houd, heeft ze er een sport van gemaakt om haarzelf op de meest onmogelijke en gekke plekken te verstoppen tijdens verjaardagen. Ze heeft daardoor haar vrouwtje al meerdere malen schrik aan gejaagd omdat ze haar nergens meer kon vinden. Verder is Bella dol op kletsen en kletsen Mariëlle en Bert gewoon vrolijk met haar mee. Maar opgepast, want als ze niet snel genoeg reageren dan zet ze het op een schreeuwen.

Wat is het stoutste wat Amber & Bella ooit hebben gedaan?

Voor Amber is dat plassen in een wasmand vol met kleren en zo heeft Bella op wel heel bijzondere manier laten weten dat er een kattenbak bij moest komen; namelijk door een bruine verrassing achter te laten in de douchecabine! Toch houden Mariëlle en Bert onvoorwaardelijk van hun boefjes. Want naast al die gekkigheden en stoute dingen zijn Amber en Bella heel lief en knuffelig. Amber geeft regelmatig kattenkusjes door met haar neusje tegen die van haar baasje te gaan staan. En wie er ook over de vloer komt; ze komt haar bezoek altijd even gedag zeggen. Ze vind het heerlijk om de aandacht naar zich toe te trekken. Bella is juist een beetje verlegen, maar wel ontzettend lief. Een echte schootaanbidder! Wanneer de baasjes zich niet zo lekker voelen kruipt zij heerlijk dicht tegen hen aan op de bank.

Enne, hoe zit dat met jullie mooie huis? Laten ze alles een beetje heel?

Amber heeft ooit de raambekleding bij ‘opa en oma’ vernield, vrouwtje was toen niet heel blij! Bella vernielt niet iets doelbewust, maar doordat ze haar kopje en lijfje altijd even langs alle spullen wil halen is er weleens een favoriete stolp gesneuveld in huis…  De dames vernielen gelukkig dus niet zo veel in huis, maar hebben wel plekjes waar ze graag zitten en eigenlijk niet mogen komen. Zo springt Amber regelmatig op het aanrecht. Dit doet ze zodat ze fijn uit het raam kan kijken. Waar moet ze dit tenslotte ook anders doen… ;) Bella heeft de neiging om zich te verstoppen in kasten waar de baasjes niet zo blij van worden met alle haren die ze daar achter laat!

Gelukkig zijn er ook een hoop plekjes waar de twee diva’s wel rustig een middagdutje mogen houden. De bank, bovenop de krabton of een lekker zacht vachtje zijn dan favoriet. Héél af en toe liggen ze in de dure designmanden die het vrouwtje voor ze heeft aangeschaft. Tja het blijven eigenwijze beestjes die katten! Wil je meer foto’s zien van de mooie poezen van Mariëlle en haar prachtige huisje, volg haar dan op Instagram!

* Heb jij een mooi interieur & een (of meerdere) leuke viervoeter(s) rondlopen en zou je het leuk vinden om mee te doen aan mijn nieuwe rubriek? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier op de website! (je mag uiteraard ook je hond, konijn, parkiet etc opgeven!)

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Binnenkijken bij… | poezen-duo Amber & Belle