&Klevering | Wintercollectie 2016


De winter is weer in aantocht. Een seizoen waar ik ieder tot einde lopende zomer weer enigszins tegenop zie.. De dagen die korter worden, sombere, regenachtige tijden en een ijzende vrieskou waardoor ik ‘s ochtends gedwongen wordt nóg eerder mijn bed te verlaten om de autoramen te krabben. Aan de andere zijde van deze beginnende winterdip is al het nieuws in interieurland, wat aan het begin van de herfst tevoorschijn komt in de vorm van nieuwe collecties. (oktober is niet voor niets uitgeroepen tot woonmaand!) Iedereen krijgt weer zin om de sfeer om te gooien in huis en vervolgens heerlijk te cocoonen en te genieten van het vernieuwde ‘uitzicht.’ 

Daar ben ik uiteraard geen uitzondering in! Een tijdje terug ontving ik van mijn favoriete merk &Klevering een uitnodiging om de nieuwe collectie te komen bewonderen en ik baalde dan ook ontzettend dat ik op deze feestelijke dag niet aanwezig kon zijn. Maar toch mocht ik vast een sneak peak nemen in de nieuwe online catalogus en die was om te smullen kan ik je vertellen! Inmiddels kun jij de nieuwe collectie ook bewonderen via deze link. Wat mij gelijk opviel aan de nieuwe wintercollectie van &Klevering is dat er veel goudaccenten gebruikt zijn die naadloos aansluiten bij het koude winterseizoen en natuurlijk Kerst.

Het in 1992 opgerichte &Klevering is uitgegroeid tot een respectabel label met maar liefst drie winkels in Amsterdam, een webshop en een zogenaamde Special Projects afdeling. Een jong en creatief team werkt dagelijks aan de meest inspirerende en unieke woonaccessoires en cadeauartikelen. Creatief, kleurrijk en Nederlands design met een twist; ofwel “Out of the box!” Dit kenmerkt de stijl van &Klevering.

De wintercollectie 2016 is gebaseerd op drie thema’s: Cosmic, Golden Details en Collage. Het cosmic thema uit zich in een glanzende, metallic look in o.a roze, groen en paars tinten. Het collage thema is gebaseerd op het zogenaamde ‘Memphis design’, met heldere kleuren, geometrische vormen en modulaire concepten. Denk aan schilderachtige effecten, penseelstreken in perzik roze, licht blauwe en grijze kleuren. Omdat de winter naar mijn mening wel een beetje glans kan gebruiken koos ik voor een drietal items uit het golden details thema en ging hier mee stylen. Een goud accent hier en daar geeft een heel mooi warm en sfeervol effect in het interieur zoals op de foto’s te zien is.

De grappige, maar tegelijkertijd ook prachtige spaarpotten van &Klevering zijn inmiddels een graag gezien object in mijn interieur. Vrijwel direct na mijn aankoop van de aap uit de zomercollectie van dit jaar kreeg ik veel reacties via Instagram naar dit bijzondere item. Mijn moeder die niet zo thuis is op het digitale web vroeg mij a.s.a.p er ook een voor haar te bestellen. Daarom hoefde ik ook niet lang te twijfelen toen ik voor komende winter een goud/champagne kleurige eekhoorn-variant zag. Knabbel, zoals ik hem omgedoopt heb heeft een prominente plek gekregen in mijn vakkenkast en voor de styling poseert hij even op mijn favoriete kastje.

De snow globes van &Klevering zijn bijna een klassieker te noemen. Ieder jaar zie ik ze weer verschijnen in de winkels. Meestal rond de Kerst en ik kan het nooit laten om ze even om te draaien en de sneeuw neer te laten neerdwarrelen. Dit seizoen is er een speciale editie met, jawel; gouden glitters! Wat zou het leuk zijn als het deze winter gouden glitters sneeuwde in plaats van die koude, kleffe massa… zucht… Het konijntje in de bol (als konijnen-mama van maarliefst 3!) valt bij mij uiteraard goed in de smaak. Wat een toppertje deze speciale editie snow globe. Ondanks zijn kleine formaat een enorme eyecatcher!

Last but not least dit prachtige porseleinen beeldje van een herten-moeder met veulen. Het beeldje heeft een mooi gouden accent in de vorm van het veulen en staat prachtig onder een stolp met marmeren voet, eveneens van &Klevering. Het is je vast niet ontgaan dat mijn product keuzes allen een dier betreffen. Dit is voor mij dan ook een beetje een ‘quilty pleasure’ waar ik maar niet genoeg van krijg… Maar wel altijd in een stijlvol jasje!

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “&Klevering | Wintercollectie 2016