Rust op de slaapkamer | Emma matras


Dat een slaapkamer mooi gestyled moet zijn hoef ik jou als interieur liefhebber vast niet uit te leggen. Maar comfort draagt ook bij aan het hebben van een tevreden gevoel over je slaapkamer en belangrijker nog: je nachtrust. Dit heb ik onlangs wel ondervonden!

Enkele maanden geleden begon ik aan een re styling van mijn slaapkamer. De okergele accenten die aanwezig zijn in de woonkamer, waren ook volop aanwezig op de bovenverdieping. Een gevoel van ontevredenheid en onrust hielden mij soms ’s nachts letterlijk wakker. Hoewel ik gek ben op kleur in huis, kwam ik er langzaamaan achter dat de slaapkamer een plek moest zijn waar rustige kleuren samen een eenheid vormen.

Met wit en verschillende grijstinten creëerde ik die rustige sfeer en voegde ik enkele hout accenten  toe om het af te maken. Het liefst zou ik nog eens een nieuw bed aanschaffen, maar dit ietwat landelijke exemplaar heeft ook wel weer haar charme. En met het nieuwe Emma matras wat ik heb aangeschaft voelt mijn bed weer helemaal als nieuw.

Ik had in eerste instantie  een behoorlijk hard matras. Jaren terug voor een prikkie gekocht bij Aldi, ja de supermarkt die nog weleens van dit soort artikelen vanuit folderaanbiedingen aanbied. Hoewel hij even wennen was qua hardheid heb ik er eigenlijk prima op geslapen al die jaren. Als ik op vakantie was viel het mij op dat de matrassen vaak veel te zacht waren naar mijn mening. Een slechte nachtrust als gevolg. En eenmaal thuis voelde mijn eigen matras dan altijd nét weer iets te hard aan…

De hoes is gemakkelijk af te ritsen en kan gewassen worden

Tijd voor een nieuwe dus! Via Instagram kwam ik in contact met de mensen achter Emma. Ik was in het begin vrij sceptisch; want hoe kun je nu een matras bestellen via internet? Je moet toch even proef liggen? Nou, daar had ik me behoorlijk op verkeken! Het matras werd allereerst super snel geleverd en in plaats van een enorm joekel via mijn vrij smalle trap naar boven te proppen werd Emma mooi strak opgerold, in een doos geleverd. Ik had wel even mijn vaders spierkracht nodig, maar kon vervolgens in mijn eentje heel gemakkelijk het matras uitpakken en op zijn plek leggen. Het matras vormde zich in razendsnel tempo en ik heb werkelijk nog nooit zó heerlijk geslapen als die eerste nacht op mijn Emma matras.

Het Emma matras is heerlijk dik en zacht. Ze vormt zich perfect naar je lichaam

Toen ik ging liggen voelde het meteen vertrouwd, alsof ik nooit op een ander matras heb gelegen. Aanvankelijk durfde ik mijn oude matras nog niet weg te doen. Ik was best wel bang dat ik niet zou wennen aan een nieuw matras. Dit is tenslotte op vakantie en tijdens mijn slaapdiensten op het werk ook altijd een ramp. Maar de Emma matras voelde meteen goed! Alsof ik op een wolk lig! Eentje die zich naar je lichaam vormt en waar je nooit meer vanaf wilt komen. De winterperiode zal nog lastig gaan worden… Vroeg opstaan behoort al niet tot een van mijn kwaliteiten, maar zal in combinatie met de donkere ochtenden en dit fijne matras nog lastiger worden….

Rustige grijstinten zorgen voor rust in mijn slaapkamer

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.