Sostrene Grene | Behang collectie“Creativiteit draait om het zien van mogelijkheden waar anderen beperkingen zien.” (bron: Søstrene Grene) De nieuwe interieur en lifestyle collectie van Søstrene Grene is gebaseerd op deze treffende slogan. De collectie ligt inmiddels al een aantal weken in de filialen van Søstrene Grene en bestaat uit producten die in het interieur van een levendig, gezellig en inspirerend huis passen.

Daarbij is er voor het eerst een serie decoratief behang aan de collectie toegevoegd. Leuk om bijvoorbeeld één muur mee te bekleden of zoals in mijn geval een wandpaneel. In mijn huis zijn helaas alle muren bekleed met glasvezel behang en hoewel het er super strak uit ziet (ik had helaas niet de financiën om alles mooi te stucen), baal ik inmiddels wel van het feit dat dit betekent dat ik nooit een muur kan voorzien van een tof deco behangetje.

Drie toffe designs in de nieuwe collectie

Ik zag her en der in woonwinkels en op Pinterest/Instagram steeds meer het gebruik van wandpanelen. Deze laat je gewoon op maat zagen bij de bouwmarkt (of je handige vader) en hier kun je vervolgens naar hartelust mee variëren qua toffe behangetjes. De nieuwe Søstrene Grene collectie bevat drie mooie designs. Ik koos voor een abstract bloemenpatroon met een goud-accent. En omdat ik gekozen heb om een paneel te behangen heb ik ook nog eens het voordeel dat ik mijn mooie behangetje door het hele huis kan verplaatsen. Een win-win situatie wat mij betreft.

Door de mooie behangetjes van Søstrene Grene is het stiekem wel wat gaan kriebelen bij me. Ik heb al even op internet zitten uitvogelen hoe je het behangen over glasvezel-behang mogelijk kunt maken. Misschien denk je wel van ‘oh, maar waarom kan dat niet dan?’ Glasvezel trek je aller eerst niet zomaar van de muur af. Sowieso niet zonder de muur te beschadigen (zeker wanneer het een gipswand betreft of een andere kwetsbaar oppervlak). Eroverheen behangen is niet slim, want de behanglijm hecht zich niet goed aan het oppervlak waardoor je behang waarschijnlijk al heel snel weer los zal laten. En dan nog niet te spreken over het reliëf wat mogelijk door je behang heen zal trekken. De oplossing: in de bouwmarkt vindt je een speciale pasta waarmee je de muur glad kan strijken en die de ondergrond voor een leuk deco behangetje geschikt maakt. Wie weet in de toekomst dat ik dit nog eens zal doen, maar voorlopig ben ik erg blij met het wandpaneel!

Ben je benieuwd naar de nieuwe collectie van Søstrene Grene? Hier kun je de nieuwe catalogus bekijken. Er staan naast het behang nog meer toffe nieuwe producten in.

Deze blog is in samenwerking met Søstrene GreneEen reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Sostrene Grene | Behang collectie