FonQ | Woon-blog-event 2016


Gisteren was het zover; het jaarlijkse Woonblog event van FonQ. Een extra bijzondere editie, want het was tevens de pre-opening van de FonQ pop-up gift store te Amsterdam (zie onderaan de pagina adres + openingstijden). Deze opent maandag 28 november haar deuren voor het publiek. In dit blog een kleine impressie van een zeer geslaagde dag…

Vroeg in de ochtend vertrok ik samen met Marielle van FurnLovers richting Amsterdam. Na een klein schrikmoment van een zijwaarts naderende tram (opeens leek de weg wel heel smal te worden!) arriveerden we bij het Sarphatipark. ‘Fashionably late’ ,nog net op tijd voor het welkoms woord. Ondertussen kon ik mijn ogen amper afhouden van alle pracht en praal. Hoe tof is het om de mooiste items die je normaal gesproken online bekijkt in het echt te bewonderen. En complimenten voor de styling, wat matchte alles mooi!

De roze Muuto hanglamp trok direct mijn aandacht. In gedachten zag ik deze al thuis hangen, uiteraard ook aan een Dot wandhaak eveneens van Muuto. Het is maar goed dat de dag een goed gevuld programma had, anders had dit niet veel goeds voor mijn portemonnee betekent. Na een korte introductie van Puik Art, een Nederlands label die (beginnende) ontwerpers helpt bij het lanceren van hun producten moesten we zelf aan de slag!

Roze hanglamp + Dot wandhaak van Muuto

Onder begeleiding van ontwerper Pascal Smelik (bekend van onder andere de Brandewyn kaars) ben ik samen met de andere woon-en lifestyle bloggers aan de slag gegaan met een ontwerp voor een eigen kandelaar. Te beginnen met het stapelen van houten blokjes en deze vervolgens met klei ‘in te pakken’  om een mal van de blokken constructie te maken. Vervolgens moest deze met uiterste precisie door midden gesneden worden zodat de blokjes verwijdert konden worden. Nu ik het zo schrijf, klinkt het vrij gemakkelijk maar dat was het allesbehalve! Tijd om bij te kletsen met mijn medebloggers was er op dat moment even niet, want we werkten onder behoorlijke tijdsdruk. Als de klei eenmaal in de juiste conditie is moet hij binnen een bepaalde tijd gegoten worden anders wordt het te hard. Niet helemaal goed geluisterd naar de uitleg (een Instagram story plaatsen en luisteren gaan niet helemaal samen…) liep ik telkens nét even achter op de rest en moest dan ook zo nu en dan de persoon naast mij vragen wat de volgende stap was… “die blokjes moeten na het opensnijden eruit toch?!”

Uiterst links mijn “ijsbeer”

Afijn, het is allemaal goed gekomen uiteindelijk! Tijdens het nuttigen van een heerlijke lunch stond mijn kandelaar te drogen en toen ik de mal van klei verwijdert had was ik verbaasd over het feit dat mijn geometrische ontwerp uiteindelijk meer weg had van een ijsbeer. Complimenten alom uiteraard… ;) Of de kandelaar een plek zal krijgen in huis valt nog te bezien, maar het gaat natuurlijk om het proces… En dat was super leuk!

Na een leuke presentatie over de ‘Daily Gems’ wandkastjes ontworpen door Siebring & Zoetmulder en LileSadi in samenwerking met Puik Art borrelde ik nog gezellig na met mijn collega bloggers. Super leuk om sommigen van hen te ontmoeten of weer terug te zien! Met een goed gevulde goodiebag en een tevreden gevoel vertrok ik huiswaarts. Nou ja, natuurlijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt en ben ik nog even fijn naar het centrum van Amsterdam geweest om daar een aantal (hoe kan het ook anders) interieur winkels te bezoeken. Met lichtelijk geblesseerde armspieren kijk ik terug op een zeer geslaagde dag!

Wil je net als ik een bezoek brengen aan de FonQ pop-up store? Dit kan vanaf 28 november t/m 24 december aan het Sarphatipark 116 in Amsterdam.  Openingstijden:

  • Ma – Wo | 11.00 – 19.00
  • Do | 11.00 – 20.00
  • Vr – Za | 10.00 – 19.00
  • Zo | 12.00 – 18.00

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.