Geist Radiant | Een verrassend lichtspel


Ik ben gek op Dutch design; mooie meubels en accessoires van Nederlandse bodem. Bij FEST Amsterdam denk ik aan de fijne chunky banken waaruit je nooit meer wilt opstaan en de heerlijk zachte woondeken die ik als sprei over mijn bed gebruik. Onlangs ontdekte ik een prachtige tafellamp en ik was verrast dat deze van FEST Amsterdam bleek te zijn.

Lichtspel 

De Geist Radiant heeft een heel bijzonder ontwerp. Tussen twee ronde platen van essenhout zit een iets grotere ronde plaat van plexiglas. Hier zit tevens ook de lichtbron. Overdag heeft het plexiglas al een mooie glinstering, variërend van lichtblauw tot rozig (afhankelijk vanaf welke kant je hem bekijkt). Wanneer je de lamp ‘s avonds aanzet word je verrast door het prachtige lichtspel op de muur. De Geist is een lamp die je letterlijk van alle kanten wilt bewonderen en het blijft bijzonder hoe het lichtschijnsel vanuit verschillende hoeken weer anders oogt.

Klein maar fijn

In mijn huis staat de Geist Radiant S (small), maar er is ook een grotere versie beschikbaar. Naast de Radiant kun je ook nog kiezen voor de Wood versie met twee houten platen (zwart/naturel of naturel). Door het minimalistische ontwerp en de keuzemogelijkheden staat de Geist in de meeste interieurs, zeker als je net als ik van Scandinavisch design houdt.

Zoektocht voltooid

Hoewel ik de grote versie prachtig had gevonden maakte ik bewust de keuze voor de kleinere uitvoering. Ik was namelijk al langere tijd op zoek naar verlichting die sfeervol is in en buiten mijn vakkenkast. Verschillende modellen had ik al geprobeerd, maar de meeste lampen schenen te fel. Door het kleine vakje waar de lamp dan in staat oogt het al gauw ongezellig. Met de komst van de Geist heb ik eindelijk mijn zoektocht naar de perfecte lamp voor dit plekje kunnen staken en kan ik genieten van het prachtige lichtspel.

 

Deze blog is in samenwerking met Flinders 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Geist Radiant | Een verrassend lichtspel