HAY About a Chair | Een stoelendans aan tafel


Een ware stoelendans lijkt zich te voltrekken rondom mijn eettafel. Eerder schreef ik al over mijn roze aanwinst en dit keer liet ik mij verleiden tot de aanschaf van een oker/mosterd geel exemplaar. Langzaamaan ben ik mijn toch wat goedkoop ogende kringloop stoelen en op de bekende design lijkende exemplaren (die het toch nét niet zijn) aan het vervangen voor mooi en duurzaam design. 

Een behoorlijke klus nog, want ik heb maar liefst zeven(!) stoelen aan mijn tafel staan… Gelukkig ben ik al een heel eind op weg met twee stoelen van Zuiver en één van Normann Copenhagen. Twee favoriete merken ontbreken nog in het rijtje en dat zijn HAY en Muuto. Omdat Hay een prachtige mosterd kleur in haar About a Chair collectie heeft, was de keuze niet heel moeilijk!

Wel heb ik lang getwijfeld of ik voor de AAC22 (met armleuning) of de AAC12 (zonder armleuning) zou gaan en terwijl ik eigenlijk voor de tweede had gekozen, kwam het exemplaar met armleuning toch onverwacht op mijn pad! En eigenlijk ben ik super blij, want doordat ik deze aan het hoofd van de tafel heb geplaatst (dit model stoel past bij mijn tafel beter aan het hoofd) is de eethoek ineens zo’n enorme eye catcher geworden!

Schamen voor mijn stoelenverslaving doe ik mij inmiddels al niet meer! Gelukkig is het doordat ik mix en match met verschillende modellen en kleuren ook geen noodzaak om ineens alles om te gooien. Zo blijft het ook leuk! En een prachtige stoel als deze ben ik ook helemaal niet bang om snel op uitgekeken te raken.

De About a Chair collectie is het resultaat van een samenwerking tussen ontwerper Hee Welling en HAY. De About a Chair AAC22 is een stoel die bekend staat om zijn prachtige vormgeving en zijn eenvoud. Het onderstel is zeer stabiel, gemaakt van beuken fineer en behandeld met zeep om de nerf goed tot zijn recht te laten komen. Hee Welling, geboren in 1974 studeerde als ontwerper in 2003 af van de Deense Design School in Kopenhagen. Hij is gespecialiseerd in product-en meubelontwerp. De About a Chair stoelen behoren tot de meest bekende (en geliefde) ontwerpen van Welling. Zijn manier van werken kenmerkt zich door eenvoud, functionaliteit en verfijning.

Bij MisterDesign heb ik mijn oog op nog véél meer mooie eetkamerstoelen laten vallen. Maar helaas kan ik niet alles hebben… Hoewel… Die Muuto gaat er echt nog wel een keer komen!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “HAY About a Chair | Een stoelendans aan tafel